Consiliul Județean preia de la Primărie clădirea fostului Spital Municipal

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , ,

Published on februarie 11, 2022 with No Comments

Consiliul Județean Arad a preluat astăzi întreaga clădire a Spitalului Municipal. Consilierii județeni au votat trecerea în domeniul public al județului, din domeniul public al Primăriei municipiului Arad, a imobilelor aflate în administrarea Spitalului Clinic Județean Arad în care funcționează secțiile fostului Spital Municipal. Primăria Municipiului Arad acest transfer.

Tot astăzi, a fost aprobat un protocol de colaborare instituțională, prin care Primăria Municipiului Arad își afirmă disponibilitatea și interesul de a participa la finanțarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad. Suma pe care municipiul o va investi în spital va fi de 20 de milioane de lei.

„Cu cât vom investi mai mulți bani în spital, cu atât mai repede vom ajunge să îl aducem la nivelul la care toți îl dorim. După negocierile pe care le-am avut cu administrația locală, am ajuns la acest acord prin care primăria va include acum în bugetul propriu suma de 10.000.000 de lei și la rectificarea de buget încă 10.000.000 de lei. Este o sumă mică, ar fi fost de preferat un procent din cheltuieli. Dar este și pentru primărie un an greu, cu probleme pentru asigurarea subvențiilor la CET și înțelegem acest lucru. Ne vom descurca cum putem, noi am alocat 60 de milioane de lei. Vom continua discuțiile pentru a aloca un procent cât mai mare din buget pentru sănătatea arădenilor. Este un pas făcut înainte, cred că asta este normalitatea, Primăria și Consiliul Județean trebuie să lucreze împreună pentru beneficiul arădenilor”, a declarat Iustin Cionca, președintele CJA.

 

 

 

 

No Comments

Comments for Consiliul Județean preia de la Primărie clădirea fostului Spital Municipal are now closed.