Consiliul Județean modernizează „Drumul Regelui”

Written by admin. Posted in Politica

Tagged:

Published on mai 17, 2022 with No Comments

Consiliul Județean dorește modernizarea drumului județean Petriș-limită județ spre Hunedoara, cunoscut drept „Drumul Regelui”. Acest tronson face legătura între Valea Mureșului și Țara Moților. În prezent, a fost atribuit contractul pentru elaborarea documentației, a proiectului tehnic, respectiv asistența tehnică pe perioada execuției lucrărilor de modernizare. Lungimea tronsonului care va fi modernizat este de 18,3 km.

„Modernizarea acestui drum are în vedere nu doar o legătură cu județul vecin, Hunedoara, ci mai ales dezvoltarea întregii zone, atât economic prin asigurarea unei infrastructuri adecvate atragerii de investitori, cât și turistic. Acest drum face legătura între două obiective regionale majore: Castelul Regal Săvârșin și stațiunea balneară Vața de Jos, din Hunedoara, dar potențialul turistic al zonei este mult mai mare. Avem un câștigător al licitației privind documentarea și Proiectul Tehnic, iar pentru finanțarea lucrărilor de modernizare vom depune un proiect pe fonduri europene”, a afirmat Răzvan Cadar, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

Câștigătoarea licitației este Starcom Exim, iar durata elaborării documentației tehnico-economice și a Proiectului Tehnic este de 150 de zile.

No Comments

Comments for Consiliul Județean modernizează „Drumul Regelui” are now closed.