Consiliul Județean Arad va susține financiar două proiecte în Republica Moldova

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , ,

Published on iunie 29, 2023 with No Comments

Consiliul Județean Arad va susține financiar două proiecte în Republica Moldova: cumpărarea unui aparat de radiografie în raionul Anenii Nou și construirea stadionului raional Ialoveni.

„Am oferit aceste finanțări pentru proiecte pe care ni le-au solicitat cetățenii de acolo, locuitorii celor două raioane, având în vedere că ei cunosc mai bine nevoile lor decât le cunoaștem noi de aici, de la Arad. Valoarea celor două proiecte este, însumată, 100.000 de euro”, a declarat Iustin Cionca, președintele CJ Arad..

Consiliul Județean Arad va susține financiar construcția stadionului Raional Ialoveni, din Republica Moldova. Contribuția financiară, în valoare de 50.000 de euro vine ca urmare a Acordului de Cooperare semnat în anul 2018, prin care se asumă sprijinirea unor proiecte concrete, programe comune culturale, sportive, de tineret și educaționale, stagii de pregătire profesională, alte acțiuni ale administrației și care contribuie la dezvoltarea relațiilor de prietenie.

„Având în vedere caracterul special al relațiilor dintre România și Republica Moldova, importanța și rolul cooperării transfrontaliere și regionale în dezvoltarea bunelor practici și experiențe în vederea încheierii unor proiecte comune de dezvoltare economică și socială, precum și dorința Județului Arad de a sprijinii realizarea și finanțarea unor obiective de investiții ale Raionului Ialoveni din Republica Moldova, am aprobat astăzi o hotărâre de consiliu prin care cofinanțăm un proiect de interes local „Construcția stadionului raional Ialoveni”, a declarat Iustin Cionca, președintele CJ Arad.

Proiectul este o dorință a cetățenilor din Ialoveni, susținută de administrație, având în vedere că acest stadion se vor disputa meciuri de fotbal atât la nivel de seniori, cât și la juniori și chiar la veterani.

Tot astăzi, consilierii județeni au aprobat alocarea a 50.000 de euro pentru achiziționarea și instalarea unui aparat Roentgen IMSP în Centrul de sănătate Anenii Noi, din Republica Moldova. Banii vor fi alocați ca urmare a încheierii unui acord finanțare.

„Între Județul Arad și Raionul Anenii Noi din Republica Moldova a fost încheiat Acordul de cooperare din data de 30.10.2020. Ne-am asumat atunci să sprijinim și să ajutăm comunitatea din acest raion, iar astăzi, iată că ne ținem promisiunea. Din banii alocați de noi se va cumpăra un aparat medical, care va fi extrem de util pentru realizarea unor investigații medicale”, a declarat Iustin Cionca, președintele CJA.

No Comments

Comments for Consiliul Județean Arad va susține financiar două proiecte în Republica Moldova are now closed.