Comunicat de presă remis de Noua Dreaptă

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , ,

Published on septembrie 22, 2014 with No Comments

Noua Dreapta a primit aviz favorabil (conform adresei nr. 58948 din 18.09.2014) pentru adunarea publica dedicata comemorarii celor 40.000 de romani asasinati in Transilvania la 1848-1849 de trupele maghiare comandate de cei 13 generali criminali, aviz ce a urmat  adresei de refuz nr 36.570 din 19.09.2014.

Precizam ca avizul favorabil, pentru mitingul din 06 octombrie 2014, s-a obtinut doar atunci cand s-a adus la cunostinta membrilor comisiei pentru avizarea adunarilor publice ca va fi actionata in instanta, in contencios administrativ.

Unii membrii ai comisiei au facut presiuni asupra reprezentantului Noii Drepte prezent la comisie, in vederea modificarii zilei mitingului, pentru a nu-i deranja pe cei care vin sa-i comemoreze pe cei 13 generali (niste criminali responsabili de moartea a 40.000 de romani) care se vor  afla la Biserica Catolica.

Noua Dreapta  nu a cedat presiunilor si nu v-a ceda niciodata atata timp cat este vorba de interesul national.

De asemenea, Noua Dreapta Filiala Arad respinge categoric initiativa legislativa lansata de UDMR, la Cluj, cu privire la autonomia tinutului regional secuiesc (respectiv judetele Harghita,Covasna si intreg judetul Mures).

Singura noutate adusă de acest proiect de lege este revendicarea în întregime a judeţului Mureş, ceea ce depăşeşte cu mult limitele aşa-zisului ”ţinut secuiesc”. Explicaţia este cât se poate de pragmatică: România are a treia rezervă de gaze din Uniunea Europeană (după Olanda şi Marea Britanie) şi peste 60% din totalul producţiei de gaze naturale din România este extrasă pe teritoriul judeţului Mureş!

Miza este deci economică şi tare mă tem că o mare putere de la est sau de la vest urmăreşte anularea independenţei energetice a României. (din interviul d-lui Tudor Ionescu).

Noua Dreapta atrage atentia lui Kelemen Hunor ca, daca la Arad pe 06 octombrie,va vorbii despre autonomia teritoriala a tinutului secuiesc isi asuma un mare risc si va suporta toate consecintele ce decurg de la o astfel de instigare la separatism.

Noua Dreapta Filiala Arad NU va mai tolera nesimtirea UDMR si niciun gest ce aduce atingere UNITATII, INTEGRITATII si SUVERANITATII ROMANIEI.

No Comments

Comments for Comunicat de presă remis de Noua Dreaptă are now closed.