Comunicat de presă remis de către senatorului Traian Igaş

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on mai 20, 2013 with No Comments

Astăzi am prezentat în cadrul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PDL Strategia Comisiei pentru Dezvoltare Locală şi Regională. Partidul Democrat Liberal şi-a arătat preocuparea continuă pentru acest domeniu vital comunităţilor printr-o serie de reforme începute în administraţia publică,  prin efortul permanent de a aduce deciziile cât mai aproape de cetăţeni.

Dezvoltarea locală şi regională este uşor de înţeles pentru fiecare dintre noi, primarii, preşedinţii de Consilii Judeţene lucrează zilnic pentru îndeplinirea acestui deziderat, de la infrastructură, la şcoli, la spitale, dar vedem că lucrurile merg greu, apar blocaje pentru că Guvernul vrea una iar nevoile cetăţenilor sunt altele. Partidul Democrat Liberal a făcut paşi importanţi atunci când a transferat spitalele în administrarea autorităţilor locale, acum vedem că noul Plan Naţional de Dezvoltare Locală al Guvernului vrea să deţină controlul pe proiecte importante ale autorităţilor locale, dar numai la nivel de decizie şi prioritizare.       Iar efectele se văd în fiecare comunitate în parte, cu lucrări blocate la drumuri, la pasaje, la zeci de proiecte ale autorităţilor locale.

Într-un moment în care Uniunea Europeană acordă o importanţă deosebită dezvoltării locale şi regionale, alocându-i al doilea post bugetar după politica agricolă în noul exerciţiu financiar 2014-2020, Partidul Democrat Liberal se aliniază acestui obiectiv major, iar Comisia pe care o conduc are ca priorităţi buna funcţionare a Grupurilor de Acţiune Locală, reorganizarea administrativ-teritorială în forma care avantajează fiecare regiune în parte şi o abordare eficientă a utilizării fondurilor europene ca principal instrument de creştere.

Comisia va avea prima şedinţă vineri, 24 mai, la Oraviţa, judeţul Caraş-Severin. Trebuie să gândim european şi să acţionăm local şi regional.

 

Constantin Traian Igaş

Senator PDL, Preşedinte al Comisiei pentru Dezvoltare Locală şi Regională

No Comments

Comments for Comunicat de presă remis de către senatorului Traian Igaş are now closed.