Comuna arădeană Hăşmaş îndeamnă: “Salvaţi Roşia Montană”

Written by admin. Posted in Social, Top News

Tagged: , , , , , ,

Published on septembrie 09, 2013 with No Comments

Localitatea arădeană Hăşmaş, situată la poalele Munţilor Codru Moma s-a alăturat oficial campaniei „Salvaţi RoşiaMontană”.

Chiar la întrarea în sediul Primăriei şi Consiliului Local Hăşmaş a fost afişat un banner pe care se poate citi; „Salvaţi RoşiaMontană”. . „Comuna Hăşmaş îndeamnă: Salvaţi RoşiaMontană! Oamenii sunt mai scumpi ca aurul!”, este mesajul care-i întâmpină pe toţi cei care trec prin faţa sediului primăriei.

Iniţiativa îi aparţine primarului Cornel Popa, care a comandat personal confecţionarea banerului. „Suntem împotriva începerii exploatării la Roşia Mon­tană, iar vocile noastre trebuie să se facă auzite”, a declarat primarul Cornel Popa.

Acesta susţine că nu se va lăsa uşor şi că în comună va fi demarată o campanie de strângere de semnături împotriva proiectului minier, listele urmând să fie trimise apoi Parlamentului, pentru a nu se vota în favoarea începerii exploatării. „O să strângem semnături pe care le vom trimite la Bucureşti, la Parlament, prin intermediul parlamentarilor arădeni”, a completat Cornel Popa. Gestul autorităţilor din Hăşmaş este unicat, dorindu-se ca acest semnal să constituie un exemplu de urmat şi de alte comunităţi din România, care sunt împotriva exploatării de la Roşia Montană

 

No Comments

Comments for Comuna arădeană Hăşmaş îndeamnă: “Salvaţi Roşia Montană” are now closed.