Complexul Muzeal Arad cu sprijinul Consiliului Județean Arad organizează expoziția dedicată centenarului nașterii sportivului și artistului arădean Ioan Popoviciu (1922-1999).

Written by admin. Posted in Divertisment

Tagged:

Published on decembrie 15, 2022 with No Comments

Expoziția ”Popoviciu100” cuprinde bunuri culturale din Colecția Maria Popoviciu (Arad) care reflectă diverse etape din viața apreciatului sportiv arădean Ioan Popoviciu: pilot cu brevet al Asociației Aviatice de Pilotaj din București, Școala din Arad în perioada interbelică; sculptor și grafician; veteran al celui de-al Doilea Război Mondial;  antrenor de Tir începând cu anul 1951, când a activat la la AS ”Flamura Roșie-Spartac” din Arad și apoi la UTA din 1954, președinte al Comisiei Județene de Tir, antrenor la loturile naționale de Tir, arbitru internațional. După pensionare, în anii `90 ai secolului trecut, Ioan Popoviciu s-a dedicat realizării unei colecții fabuloase de machete ale transportului arădean și nu numai: trenuri și locomotive, tramvaie, calești, automobile, autobuze, avioane, dintre care se remarcă celebrul automobil Ford T, trenul Săgeata Verde care lega Podgoria de Arad, omnibusul Westinghouse pus în circulație în Arad în 1908, an în care s-a înființat Societatea de Transport cu Autobuze din Arad.

No Comments

Comments for Complexul Muzeal Arad cu sprijinul Consiliului Județean Arad organizează expoziția dedicată centenarului nașterii sportivului și artistului arădean Ioan Popoviciu (1922-1999). are now closed.