Compania de Apă Arad a semnat un nou contract de lucrări pentru reabilitarea şi extinderea reţelei de apă şi canalizare

Written by admin. Posted in Social, Top News

Tagged: , , , , , , , ,

Published on iulie 31, 2013 with No Comments

Compania de Apă Arad a semnat, miercuri, cel de-al unsprezecelea contract de lucrări din cadrul proiectului major de apă şi canalizare al judeţului Arad. Este vorba despre reabilitarea şi extinderea reţelei de apă şi canalizare în localităţile Ineu, Şiria şi Pâncota.
„Este cel de-al unsprezecelea contract adjudecat până în prezent în cadrul proiectului major de investiţii şi a fost atribuit, prin licitaţie deschisă, companiei S.C. Hidroconstrucţia S.A. Contractul, cu o valoare de 63.189.867,53 de lei, se va derula pe o perioadă de 24 de luni cu o perioadă de notificare a defectelor de 12 luni”, a declarat directorul Companiei de Apă Arad.
Proiectul vizează reabilitarea şi extinderea reţelei de apă pe o lungime de 42,5 km în localităţile Ineu, Pâncota, Şiria şi Galşa; reabilitarea şi extinderea reţelei de canalizare pe o lungime de 86,7 km în localităţile Ineu, Pâncota, Şiria şi Galşa; realizarea unui număr de 5 staţii pompare apă uzată în oraşul Ineu, 5 staţii de pompare apă uzată în oraşul Pâncota, 2 staţii pompare apă uzată în localitatea Şiria şi 1 staţie pompare apă uzată în localitatea Galşa; executarea unui număr de 788 branşamente apă în oraşul Ineu, 77 branşamente apă în oraşul Pâncota, 228 branşamente apă în localitatea Galşa şi 1084 branşamente apă în localitatea Şiria; executarea unui număr total de 4138 racorduri canal distribuite astfel: 1369 în oraşul Ineu, 1086 în oraşul Pâncota, 519 în localitatea Galşa şi 1164 în localitatea Şiria..
„Proiectul «Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Arad – Aqua Project Arad» este implementat pe teritoriul a 13 unităţi administrativ-teritoriale ale judeţului, contribuind esenţial la dezvoltarea unui sistem modern şi conform cu normele europene, îmbunătăţind totodată şi serviciile prestate de Compania de Apă. Valoarea totală a proiectului este de peste 577.000.000 de lei fără TVA, din care 76,48% reprezintă contribuţia nerambursabilă a Uniunii Europene, 11,7% cea a Guvernului României, iar 1,8% contribuţia autorităţilor locale din aria proiectului, restul de 10,02% fiind obţinut de Compania de Apă Arad prin credit bancar garantat de Consiliul Judeţean Arad”, a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

No Comments

Comments for Compania de Apă Arad a semnat un nou contract de lucrări pentru reabilitarea şi extinderea reţelei de apă şi canalizare are now closed.