Colindători din Arad, Lipova și din Timiș la Vârșeț și Mesici

Written by admin. Posted in Cultura, Top News

Tagged: , , , , , , ,

Published on decembrie 17, 2014 with No Comments

În aceste zile premergătoare Crăciunului, un grup de învăţători şi profesori arădeni şi timişeni au fost cu colinda în Serbia, la Vârşeţ şi Mesici, la invitaţia lui Teodor Groza Delacodru, poet şi profesor la Liceul ”Borislav Petrov Braţa” din Vârşeţ.

S-a colindat la Catedrala Episcopală Ortodoxă Română ”Înălțarea Domnului” din Vârșeț şi la biserica ortodoxă română ”Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Mesici.

În Vârşeţ au fost întâmpinaţi deasemenea de profesorul Milan Mikşa de la Şcoala de Chimie din Vârşeţ, de profesoarele Doina Ardelian şi Elena Lelea.

La Mesici, părintele paroh Cornel Juică a adunat mai tot satul. Aici, grupul de colindători din România a avut onoarea să se întâlnească şi cu doamna Lenuţa Ţăran, preşedinta comisiei pentru relaţii internaţionale a Consiliului Naţional al Minorităţii Naţionale Române din Serbia, cu domnul Lavinel Pitik, coordonatorul pentru minorităţi naţionale din administraţia municipală Vârşeţ, cu doamna Mariana Stratulat, jurnalistă la săptămânalul Libertatea din Pancevo, cu echipa televiziunii Novi Sad, cu primarul satului Mesici. La masa de după colindă s-au pus la cale noi proiecte de parteneriat între delegaţia din România şi între mai vechii şi mai noii prieteni români din Serbia.

Alături de învăţătorii Mihai Henţ şi Pavel Filipaş, care tocmai şi-au lansat un CD cu colinde la Viena, au fost şi profesorii Florica Cândea, Loredana Tudorescu, Sorina Groza, Petru Gherman, Viorel Suciu, Emilian Ciorogariu, Viorel Dolha (preşedinte al Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din România) împreună cu alte rude şi prieteni ai dascălilor.

[nggallery id=258]

No Comments

Comments for Colindători din Arad, Lipova și din Timiș la Vârșeț și Mesici are now closed.