Colegiul Național Constantin Diaconovici Loga primește fonduri nerambursabile prin Regio-Programul Operațional Regional pentru reabilitare, modernizare și echipare

Written by admin. Posted in Social

Tagged: , , , , ,

Published on octombrie 21, 2014 with No Comments

Astăzi, 20 octombrie 2014, a avut loc în Sala de Consiliu a Primăriei Municipiului Timișoara semnarea contractului de finanţare pentru proiectul „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea și echiparea infrastructurii educaționale a Colegiului Național C.D.Loga Timișoara”. Finanțarea nerambursabilă se acordă în cadrul axei prioritare 3 „Îmbunătățirea infrastructurii sociale” și a domeniului major de intervenție 3.4 „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea și echiparea infrastructurii educaționale preuniversitare, universitare și a infrastructurii pentru formare profesională continuă” al Regio-Programul Operațional Regional (Regio-POR).

Semnatarii contractului de finanțare au fost domnii Nicolae ROBU – Primar al Municipiului Timișoara şi Sorin MAXIM – Directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest, Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional în Regiunea Vest.

Proiectul, ce se va desfășura pe parcursul a 12 luni de implementare, vizează reabilitarea infrastructurii colegiului prin lucrări ce vizează structura de rezistență, fațadele, pardoselile, pereții și tâmplăria, dar și refacerea canalizării pluviale, amenajarea grupurilor sanitare, reabilitarea utilităților (apă, canal, instalații electrice și termice) și amenajarea terenului de sport și a vestiarelor. Astfel, vor fi reabilitate și echipate prin proiect 27 de săli de clasă, 10 laboratoare, 1 bibliotecă, 9 cabinete, 2 săli de sport, 1 sală de festivități și 1 muzeu de biologie, 1150 de elevi urmând să beneficieze de aceste facilități.

Valoarea totală a proiectului este de 7.346.636,12 lei (aproximativ 1.671.171,29 euro) iar valoarea finanțării nerambursabile este de 6.987.733,41 lei (aproximativ 1.589.530,13 euro).

***

Fondurile nerambursabile pentru reabilitarea școlilor sunt acordate în cadrul domeniului major de intervenție 3.4 Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea și echiparea infrastructurii educaționale preuniversitare, universitare și a infrastructurii pentru formare profesională continuă al Regio-Programul Operațional Regional. Acest al doilea apel de proiecte a avut o realocare de fonduri nerambursabile (din Fondul European pentru Dezvoltare Regională și din Bugetul de stat) ce totalizează 17,88 milioane euro pentru Regiunea Vest și 172,95 milioane euro la nivel național.

În data de 5 mai 2014 s-a încheiat perioada pentru depunerea proiectelor – perioadă ce a început în 12 martie 2014 – în vederea obținerii de finanțare nerambursabilă în cadrul celui de-al doilea apel de proiecte al acestui domeniu major de intervenție. Până la această dată limită, în Regiunea Vest au fost depuse spre finanțare 40 de proiecte cu o valoare a finanțării nerambursabile de 31,26 milioane euro. Dintre acestea, au fost contractate 19 proiecte cu o valoare nerambursabilă de 7,70 milioane euro, 15 proiecte – cu o valoare a finanțării nerambursabile de 22,19 milioane euro – se află în etapa de precontractare/evaluare iar 6 proiecte – cu o valoare a finanțării nerambursabile de 1,37 milioane euro – au fost respinse. În consecință, finanțarea nerambursabilă solicitată în Regiunea Vest – în cadrul celui de-al doilea  apel de proiecte – depășește cu 67,17% alocarea regională.

No Comments

Comments for Colegiul Național Constantin Diaconovici Loga primește fonduri nerambursabile prin Regio-Programul Operațional Regional pentru reabilitare, modernizare și echipare are now closed.