Colecție de legitimații de fotbal, expusă la Complexul Muzeal Arad

Written by admin. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , ,

Published on august 04, 2021 with No Comments

Exponatul lunii august la Complexul Muzeal Arad este, de fapt, o colecție de legitimații sportive (fotbal), emise în anii 1913 și 1914, la Budapesta.

Legitimațiile au aparținut unor sportivi din cadrul clubului AMEFA (Asociația Muncitorilor pentru Educație Fizică Arad) și fac parte din colecția sportivă Iosif Sârbuț din cadrul Complexului Muzeal Arad.

Colecția de legitimații este expusă la Sala „Clio” a Complexului Muzeal Arad (str. Horia 10).

În luna august 1911, acum exact 110 ani, a fost înființată Asociația Muncitorilor pentru Educație Fizică Arad (AMEFA), unul dintre cele mai vechi cluburi sportive de pe actualul teritoriu al României. De-a lungul timpului, în cadrul clubului, s-au practicat aproape toate disciplinele sportive: atletism, box, canotaj, ciclism, culturism, haltere, fotbal, lupte, handbal, șah, polo, popice, motociclism, tir, judo, tenis de masă, gimnastică.

Asociația Muncitorilor pentru Educație Fizică Arad (AMEFA), o poveste frumoasă, începută pe vremea tramvaiului cu cai, a fracului și a jobenului, o poveste despre ce a fost odată în orașul de pe malurile râului Mureș. În cei 110 ani de istorie, aici au activat o pleiadă de sportivi remarcabili, care au obținut rezultate de excepție în competițiile interne și internaționale.

No Comments

Comments for Colecție de legitimații de fotbal, expusă la Complexul Muzeal Arad are now closed.