Claudia Boghicevici: Voi susține în Parlament inițiativa asociațiilor de proprietari de modificare a legislației astfel încât drepturile locatarilor să fie mai bine reprezentate

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , , ,

Published on iunie 11, 2014 with No Comments

Deputatul Claudia Boghicevici, coordonator al portofoliului Muncii şi Protecţiei Sociale în Guvernul Alternativă PDL, a participat astăzi la Conferința Națională a Asociațiilor de Proprietari, organizată de Liga  Națională a Asociațiilor de Proprietari Habitat în colaborare cu Asociația Română pentru Locuințe Casa Plus. Conferința încheie demersul de consultare publică națională în ceea ce privește modificarea legislației privind organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari, un eveniment în acest sens având loc și la Arad. Claudia Boghicevici a subliniat în intervenția sa necesitatea promovării măsurilor prin care este redus nivelul facturilor la utilități și s-a angajat că va susține în Parlament inițiativa pentru modificarea legislației astfel încât drepturile proprietarilor din condominii să fie mai bine apărate.

 

”Săptămâna trecută am văzut cu toții cum corupția ne afectează în mod direct pe toți. Cazul ANRE-ENEL a demonstrat că avem nevoie de un mai mare sprijin pentru consumatori în ceea ce privește aceste servicii publice. Energia, valoarea facturii de fapt, este evident o problemă care trebuie să ne preocupe pe toți, iar o instituție care ar trebui să reglementeze, dar care este captivă diferitelor interese, trebuie urgent reformată. După ce că prețurile la energie au crescut în ultimii ani, acum avem și taxa pe stâlp care va fi plătită tot de fiecare consumator în parte. Mizez pe sprijinul asociațiilor de proprietari pentru a convinge toți parlamentarii să adopte propunerea PDL  de eliminare a acestei taxe aberante care crează prejudicii nu doar mediului de afaceri, ci și tuturor cetățenilor care vor avea facturi mai mari la utilități. Voi susține, la rândul meu, inițiativele organizațiilor care reprezintă asociațiile de proprietari, la Arad având deja un model de colaborare între administrația locală, parlamentari și ULAL Arad, organizația condusă de doamna Dorina Lupșe și care este extrem de implicată în reprezentarea intereselor arădenilor în comunitatea locală.”

Tot pentru reducerea facturilor, deputatul PDL a solicitat ca programul de reabilitare termică prin fonduri europene inițiat de Guvernarea PDL să beneficieze de alocări mai mari din fondurile europene pentru perioada 2014-2020. ”Comisia Europeană deja ne-a recomandat să cuplăm măsurile de reabilitare termică cu cele privind introducerea contorizării inteligente și cu cele pentru promovarea surselor de energie verde, iar Guvernul este obligat să ia în seamă aceste cerințe”, a argumentat Claudia Boghicevici.

 

 

No Comments

Comments for Claudia Boghicevici: Voi susține în Parlament inițiativa asociațiilor de proprietari de modificare a legislației astfel încât drepturile locatarilor să fie mai bine reprezentate are now closed.