Claudia Boghicevici: ”Rovana Plumb vorbește despre pensii numai la televizor, în timp ce colegii ei parlamentari din PSD vor să își mărească privilegiile”

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , , , ,

Published on decembrie 09, 2014 with No Comments

Deputatul PNL Claudia Boghicevici, membră a Comisiei pentru muncă și protecție socială, condamnă refuzul ministrei muncii Rovana Plumb de a participa la dezbaterile din Comisia de Muncă a Camerei Deputaților asupra proiectului de lege care vizează pensiile speciale.

”Este revoltător că doamna ministru Plumb a refuzat să vină astăzi să  discute cu deputații din Comisia pentru Muncă despre proiectul de lege inițiat de colegii dumneaei de la PSD care vizează revenirea la pensiile speciale pentru mai multe categorii profesionale. Doamna ministru vorbește despre pensii numai la televizor și girează prin acțiunile ei ipocrizia PSD care sub pretextul recalculării pensiilor speciale vine cu un proiect de lege pentru a crește privilegiile parlamentarilor. Poziția Guvernului și a majorității PSD  a fost ambiguă pe acest subiect: pentru diplomați Guvernul a găsit o soluție prin Ordonanță de Urgență, pentru personalul aeronautic navigant majoritatea parlamentară a votat o inițiativă legislativă chiar dacă punctul de vedere inițial al Guvernului era negativ. Acum colegii de la PSD au venit cu un proiect de lege care, pe lângă aceste două categorii profesionale, mai vizează funcționarii publici parlamentari, parlamentarii, personalul din justiție și de la Curtea de Conturi” a explicat deputatul PNL.

Claudia Boghicevici semnalează că ”practic am avea o întoarcere la situația dinainte de 2010, fără a oferi însă o perspectivă pe termen lung a sustenabilității și echității sistemului de pensii. Să ne amintim acum cât de revoltați eram toți de pensiile de sute de milioane care erau de fapt mai mari decât salariile pe care le aveau respectivele persoane, având în vedere că acestea erau umflate artificial cu tot felul de sporuri și bonusuri care erau luate în considerate și la stabilirea drepturilor de pensie?”

”Am solicitat doamnei ministru și colegilor de la PSD să lăsăm ipocrizia și populismul la o parte și să lucrăm pe o propunere pentru sistemul de pensii care să asigure un tratament egal pensionarilor și care să fie sustenabilă pe termen lung, fără a mai mări deficitul la bugetul asigurărilor sociale care deja sare de 2% din PIB. Proiectul pensiilor ocupaționale pe care l-am inițiat și care se află în acest moment blocat la Senat este în opinia noastră soluția prin care putem asigura echitate, predictibilitate și sustenabilitate sistemului de pensii, favorizând însă acele categorii sociale care au un statut special și pot contribui pentru conturi de pensii ocupaționale” a concluzionat deputatul PNL.

 

No Comments

Comments for Claudia Boghicevici: ”Rovana Plumb vorbește despre pensii numai la televizor, în timp ce colegii ei parlamentari din PSD vor să își mărească privilegiile” are now closed.