Claudia Boghicevici: Moţiunea de cenzură depusă de PNL este şansa României de a scăpa de un guvern ilegitim şi suspectat de corupţie

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , , ,

Published on iunie 11, 2015 with No Comments

Deputatul PNL Claudia Boghicevici a anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă la Arad, că liberalii vor organiza mâine, 12 iunie a.c., mitinguri pentru susținerea moțiunii de cenzură „Victor Ponta – demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu e o lozincă!“, moţiune depusă de PNL şi care va fi mâine dezbătută şi votată în Parlament. Mitingurile se vor desfășura între orele 11.00 – 14.00, în fața Prefecturilor din toate județele țării, iar la aceste evenimente sunt aşteptaţi toţi românii nemulţumiţi de actuala guvernare şi de modul în care PSD i-a tratat în ultimii 3 ani de zile.

După cum știți, PNL intenționa să marcheze momentul dezbaterii și votului asupra moțiunii de cenzură și printr-un mare lanț uman în jurul Parlamentului, cu aproape 10 000 de participanți, dar am decis ieri în Biroul Permanent Național să renunțăm la acest protest pentru a evita incidente provocate de agitatorii PSD. În acelaşi timp, PNL a menținut decizia de organizare a mitingurilor în țară în ziua votării moțiunii, la nivelul prefecturilor din toate județele, deci și în Arad. În particular în cazul Aradului, cetățenii sunt așteptați să ni se alăture și pentru a protesta împotriva modului deplorabil în care acest guvern a tratat Aradul, prin tăierea investițiilor de care județul nostru are atâta nevoie și pe care le merită având în vedere contribuția noastră la bugetul național. În cursul lunii iunie PNL va organiza şi un miting mare în București, la o dată care va fi anunțată și cerem PSD să nu mai vină și atunci cu o contra-manifestație”, a declarat Claudia Boghicevici.

Deputatul arădean a explicat în cadrul conferinţei de presă şi care sunt mizele moţiunii de cenzură depuse de PNL, făcând un apel la toţi parlamentarii din Arad să susţină acest demers. „PNL solicită sprijinul tuturor parlamentarilor pentru adoptarea moțiunii de cenzură și demiterea Guvernului Ponta, pentru că batjocorește dreptul la vot și sfidează deciziile instanței. Este ultimul moment, în cadrul acestei sesiuni, în care Parlamentul poate da dovadă de responsabilitate înlăturând  Guvernul Ponta, care e ilegitim, suspectat de corupție de sus până jos și care nu mai are niciun fel de legitimitate. De aceea, PNL face apel la parlamentari pentru a forma o nouă majoritate parlamentară, în jurul PNL. Premierul Victor Ponta este toxic pentru România. Considerăm că cei care susțin moțiunea de cenzură a PNL vor susține dreptul la vot al cetățenilor români din țară și din străinătate. Cei care vor vota împotriva moțiunii vor fi complici cu Guvernul Ponta în încălcarea drepturilor fundamentale. PNL a ales să atingă prin moțiunea de cenzură ceea ce este mai grav și mai putred în acțiunea politică a Guvernului: atitudinea de dispreț față de drepturile fundamentale sub sintagma ”votul e o lozincă”. PNL face apel la toate forțele politice din Parlament, precum și la parlamentarii de bună credință din toate partidele coaliției de guvernare, pentru realizarea unui consens politic în vederea pregătirii alegerilor parlamentare anticipate. Acest lucru presupune adoptarea cu celeritate a legii alegerilor generale și a legii votului prin corespondență. Aceste schimbări vor face posibilă exercitarea dreptului fundamental al românilor de a-și alege liber și transparent reprezentanții în Parlament – un drept refuzat și negat de către Ponta și PSD la alegerile prezidențiale. Reconfigurarea clasei politice în ansamblu, reconfirmată de votul românilor, reprezintă un nou început în vederea depășirii unei crize politice. România se afundă în cea mai mare criză politică din ultimii 25 de ani, cu un Guvern incompetent, incapabil, penal, care are în frunte un premier suspect de fapte de corupție”, a conchis Claudia Boghicevici.

 

No Comments

Comments for Claudia Boghicevici: Moţiunea de cenzură depusă de PNL este şansa României de a scăpa de un guvern ilegitim şi suspectat de corupţie are now closed.