Claudia Boghicevici: Ministrul Rovana Plumb recunoaște minciuna milionului de noi locuri de muncă, fluturată în campania PSD și PNL

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , , ,

Published on aprilie 07, 2014 with No Comments

Prin anunțul referitor la creșterea numărului de salariați în România cu 400 de mii până în anul 2016, ministrul Muncii Rovana Plumb încearcă de fapt să acopere o mare minciună cu o alta mai nouă, susține deputatul PDL Claudia Boghicevici, coordonator al portofoliului Muncii și Protecției Sociale în Guvernul Alternativă. ”Ministrul Plumb recunoaște implicit că PSD și PNL au mințit grosolan în 2012 când promiteau 1 milion de noi locuri de muncă. Se pare că doamna Plumb se specializează în rolul de propagandist de weekend al acestui guvern, flutură nenumărate promisiuni duminica, iar a doua zi deja uită de ele. Din acest punct de vedere, Rovana Plumb nu face altceva decât să copieze același stil găunos și ineficient patentat de precedentul ministru al Muncii, Mariana Câmpeanu”, spune Claudia Boghicevici.

Potrivit deputatului PDL și afirmația potrivit căreia actuala guvernare ar fi creat 78 de mii de locuri de muncă este tot o minciună a Rovanei Plumb, având în vedere creșterea galopantă a șomajului în această perioadă. ”Chiar dacă am crede în astfel de vorbe, tot ar însemna că în 2 ani și jumătate actualul guvern mai are de creat 922 de mii de noi locuri de muncă. Dacă doamna Plumb crede că este pe drumul cel bun pentru realizarea acestei ținte, eu îi spun că faptele acestui guvern arată că nici în 10 ani nu va fi capabil să le atingă. Toate aceste declarații gogonate au o singură menir: aceea de a manipula românii în acest an electoral”, afirmă deputatul PDL.

Claudia Boghicevici acuză diferența dintre vorbele și faptele actualei puteri, preocupată doar să falsifice realitatea. Astfel, în aprilie 2012, când guvernul PDL a fost schimbat cu primul guvern Ponta, România avea o rată a șomajului de 6,9%, conform datelor INS. Astăzi avem o rată a șomajului de 7,2% și perspectivele sunt de creștere, în condițiile în care se anunță noi disponibilizări, precum cele 2500 confirmate deja la CFR Marfă. În ceea ce privește rata de ocupare a populației în vârstă de 20-64 de ani, aceasta era, în aprilie 2012, de 64,3%, iar după 2 ani de guvernare Ponta ea a scăzut la 63,7%. ”Aceste cifre demonstrează fără urmă de îndoială că guvernul din care face parte doamna Plumb este campion la generarea de noi șomeri, iar promisiunile sale de weekend sunt simple baliverne electorale. Acest guvern nu este capabil să propună nicio măsură prin care să stimuleze ocuparea pieței muncii, dimpotrivă, strică și ce mai producea valoare adăugată în economie prin impunerea a 35 de noi taxe și biruri”, a declarat deputatul PDL.

No Comments

Comments for Claudia Boghicevici: Ministrul Rovana Plumb recunoaște minciuna milionului de noi locuri de muncă, fluturată în campania PSD și PNL are now closed.