Claudia Boghicevici: „În jur de 5.000 de angajați din sistemul public vor avea salarii mai mari”

Written by admin. Posted in Social

Tagged: , , , ,

Published on septembrie 01, 2016 with No Comments

boghi

Aproximativ 5.000 de angajați din sistemul public vor beneficia de majorările salariale decise de Guvern, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Claudia Boghicevici.

„Deși salarizarea personalului bugetar este reglementată într-o lege cadru (nr. 284 din anul 2010), valoarea de referinţă şi coeficienţii de ierarhizare corespunzători claselor de salarizare nu s-au aplicat niciodată”, a subliniat Claudia Boghicevici.

Potrivit estimărilor făcute de Executiv, eliminarea inechităților existente în sistemul public de salarizare va duce la înlăturarea tensiunilor apărute în situațiile în care munca egală nu este remunerată la același nivel, la restabilirea unui cadru de normalitate și respect al muncii în sistemul public și, de asemenea, la creșterea potențialului de motivare a angajaților.

Guvernul a aprobat, miercuri, o ordonanță de urgenţă care urmărește clarificarea unor aspecte apărute cu privire la salarizarea bugetarilor. Adoptarea în regim de urgență a documentului este motivată practic de necesitatea eliminării, începând cu august 2016, a disfunctionalităţilor de încadrare a personalului angajat în Sănătate, Educație și în instituții și autorități publice.

Vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Claudia Boghicevici, informează că potrivit comunicării oficiale a Guvernului, ordonanța aduce noutăți pentru alte categorii de bugetari:

În continuarea măsurilor de reformă luate în Sănătate, începând din octombrie 2016, se reglementează plata tarifului orara pentru medicii care efectuează gărzi suplimentare în unitățile sanitare publice.

Tot pentru eliminarea unor inechități existente, se prevede acordarea unor sporuri pentru condiţii deosebit de periculoase pentru personalul care lucrează în secţii şi compartimente de oncologie medicală, oncologie pediatrică, radioterapie hematologie oncologică, și arși similar cu cele ale altor categorii de personal.

Pentru personalul didactic din învățământul superior/universitar nivelul salariului de bază similar în plată sau al salariului de bază maxim corespunzător funcției didactice ocupate se stabilește cu respectarea criteriilor care s-au avut în vedere la acordarea salariului de încadrare între minim și maxim, cu toate elementele care fac parte din salariul de bază, fără compensații tranzitorii, cu excepția celei pentru titlul științific de doctor obținut în domeniul pentru care își desfășoară activitatea;

S-a modificat prevederea referitoare la acordarea sumei compensatorii aferente titlului ştiinţific de doctor, în sensul eliminării gradației corespunzătoare vechimii în muncă, suma compensatorie nedepinzând de vechime.

No Comments

Comments for Claudia Boghicevici: „În jur de 5.000 de angajați din sistemul public vor avea salarii mai mari” are now closed.