Claudia Boghicevici: Guvernul Ponta tratează pensionarii doar ca masă de manevră pentru obţinerea de voturi

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , , , , ,

Published on martie 27, 2014 with No Comments

Deputatul Claudia Boghicevici, coordonatorul portofoliului Muncii și Protecţiei Sociale în Guvernul Alternativă PDL, a participat astăzi la Convenţia Naţională a Organizaţiei Pensionarilor și Vârsta a 3-a a PDL, organizată la Predeal. Alături de Claudia Boghicevici au participat și Cătălin Ionuţaș, secretar executiv al organizaţiei judeţene de pensionari PDL Arad și Alexandru Răduţ, secretar general adjunct al acestei organizaţii. În discursul său, deputatul PDL a prezentat principalele minciuni cu care actualul guvern dorește să îi manipuleze pe pensionari în acest an electoral și a făcut un apel la participanţii la Convenţie pentru a transmite pensionarilor adevărul despre incompetenţa guvernului Ponta.

”Aveţi tot respectul meu pentru faptul că aţi rămas alături de PDL în toţi acești ani și ne-aţi sprijinit în cele mai grele momente. Rolul dumneavoastră în acest an va fi esenţial, pentru că actualul guvern vede în pensionari doar o potenţială masă de manevră pentru obţinerea de voturi.  Numai săptămâna aceasta am avut un nou exemplu de demagogie și populism tipice premierului Ponta. Cei 63 de lei în plus promiși pentru peste 200.000 de pensionari sunt simple minciuni electorale. Guvernul nu dă nimic în plus pensionarilor, pur și simplu este obligat să respecte decizia Curţii Constituţionale de anul trecut prin care Ordonanţa 1 din 2013, dată de același guvern Ponta, era declarată neconstituţională. De fapt guvernul Ponta a furat din banii pensionarilor și acum este obligat să îi dea înapoi. Pe scurt hoţii strigă hoţii. Nici măcar acești 63 de lei în medie în plus la cele 234 mii de pensii calculate greșit de guvernul Ponta nu vor acoperi scumpirile în lanţ care urmează de la 1 aprilie. În doi ani de zile proiectele care continuau reforma pensiilor au fost uitate prin sertarele Ministerului și abia acum au descoperit proiectul pensiilor ocupaţionale. Acest proiect era lăsat la cheie în mai 2012 și acum, pentru a-i ajuta pe guvernanţi, am depus la Parlament un proiect care să permită anumitor categorii sociale să beneficieze de venituri suplimentare la pensie. Mizez pe sprijinul dumneavoastră în promovarea acestui proiect pentru că înţelegeţi cel mai bine cât de important este să poţi beneficia la pensie de venituri mai mari decât cele pe care le poate asigura sistemul public”, le-a transmis deputatul PDL participanţilor la Convenţie.

No Comments

Comments for Claudia Boghicevici: Guvernul Ponta tratează pensionarii doar ca masă de manevră pentru obţinerea de voturi are now closed.