Claudia Boghicevici: „Aradul, văduvit la rectificarea bugetară”

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , , ,

Published on iulie 30, 2015 with No Comments

boghi

Deputatul PNL Arad, Claudia Boghicevici, a declarat marți, în cadrul unei conferințe de presă, că rectificarea bugetară catalogată de liderii PSD ca fiind una pozitivă este de fapt una negativă, iar arădenii au de suferit în urma acesteia.

„Am așteptat cu sufletul la gură rectificarea bugetară și am vrut cu toții să vedem că investițiile din județul nostru vor fi continuate. Din păcate, cele două pasaje de pe Șoseaua de Centură a municipiului Arad nu vor fi gata nici în acest an, deși în campania electorală i-am auzit pe cei de la PSD cum spuneau că acestea sunt prioritare. Din păcate, discuțiile legate de alocările financiare necesare fiecărui județ s-au făcut într-un mod total neprofesionist. Nu o spunem doar noi, ci o spune Consiliul Fiscal și o spun oameni cu experiență. Nu s-au făcut dezbateri publice în Parlament, nu am fost convocați pentru a ne expune o părere despre acest subiect. Rectificarea s-a făcut pe masa PSD, la solicitarea lui Liviu Dragnea, care a vrut să știe și să controleze fiecare bănuț. Din păcate, noi, arădenii, vom avea de suferit din nou. După discuțiile pe care le-am avut cu specialiștii din domeniul Finanțelor din județul Arad, cele 55 de milioane care se regăsesc în nota de fundamentare prezentată la rectificarea bugetară nu sunt suficiente. Arădenii sunt buni contribuabili și foarte buni plătitori de taxe și impozite. De aici sunt trimiși foarte mulți bani la București, dar aceștia nu se întorc înapoi, așa cum ar trebui, ci suntem taxați pentru modul în care au votat”, a declarat parlamentarul arădean.

În același timp, deputatul liberal a mai explicat care sunt domeniile care pierd cel mai mult în urma rectificării bugetare.

„Din analiza pe care am făcut-o cu specialiștii din partid, vedem clar că cei din PSD pun pixul jos, văzându-se neputincioși în domeniul Transporturilor. Avem o țară fără autostrăzi, dar infrastructura primește cu 1 miliard de lei mai puțin, lucru care arată foarte clar că cei din PSD sunt neputincioși în rezolvarea acestor probleme. Totuși, acesta nu este singurul domeniu care primește mai puțini bani, Sănătatea primind cu 600 de milioane de lei mai puțin, lucru care după părerea mea poate fi catalogat ca o «crimă». Sunt tăiați bani de la Sănătate, deși spitalele sunt fără medicamente, iar serviciile sunt sub nivelul așteptărilor noastre. Se pierd de asemenea sume importante, aproximativ 25 de milioane de lei, de la Fonduri Europene, asta deși este ultimul an în care am putea folosi bani din exercițiul bugetar 2007-2013. Se mai pierd bani și de la Energie, dar și de la Ministerul Culturii”, a mai declarat Claudia Boghicevici.

„Concret, prin această rectificare bugetară, Guvernul recunoaște că e incapabil să cheltuie taxele și impozitele colectate de la cetățeni, dar și banii din fondurile europene. Din toată această problemă vor avea de suferit contribuabilii. Totodată, Guvernul se dovedește incapabil să vină cu noi proiecte și, mai rău, incapabil să ducă la bun sfârșit proiectele deja începute”, a încheiat Claudia Boghicevici, deputat PNL Arad.

 

No Comments

Comments for Claudia Boghicevici: „Aradul, văduvit la rectificarea bugetară” are now closed.