Claudia BOGHICEVICI (ACL): Ministrul Rovana Plumb trebuie să demisioneze după ce guvernul Ponta a picat din nou testul recalculării pensiilor la Curtea Constituţională

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , ,

Published on septembrie 18, 2014 with No Comments

Deputatul ACL Claudia Boghicevici îi cere ministrului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice să demisioneze după decizia Curţii Constituţionale de miercuri, 17 septembrie a.c., care relevă că guvernul Ponta a recalculat greşit, începând cu luna martie 2014, 234 de mii de pensii din sistemul public, sfidându-se astfel o decizie anterioară a Curţii Constituţionale din noiembrie 2013. Deputatul ACL condamnă ipocrizia şi incompetenţa actualului ministru al Muncii care pe de o parte promite tot felul de pomeni electorale pensionarilor şi altor categorii sociale, iar pe de altă parte încuviinţează tăierea ilegală a veniturilor acestora.

„Ministrul Rovana Plumb trebuie să demisioneze după ce guvernul Ponta a picat din nou testul recalculării pensiilor la Curtea Constituţională. În martie anul acesta, proaspăt unsă ministru într-un domeniu pe care nu-l stăpânea şi nu-l stăpâneşte nici după 6 luni de mandat, doamna Rovana Plumb îngălbănea toate burtierele televiziunilor de ştiri cu marele breaking news că guvernul PSD face din nou dreptate şi creşte 234 mii de pensii cu 63 de lei în medie. Ce uita deliberat să spună doamna Plumb era că această creştere era impusă de o decizie a Curţii Constituţionale care obliga guvernul PSD să recalculeze 234 mii de pensii calculate greşit de guvernul Ponta în ianuarie 2013. Ce evita perfid să menţioneze doamna Plumb era că această creştere, ca şi indexările anuale cu rata inflaţiei şi jumătate din creşterea salariului mediu brut, nu era opțională, ci era obligatorie conform legii.

            Decizia de miercuri a Curţii Constituţionale prin care guvernul Ponta este atenţionat că a greşit şi a doua oară recalcularea pensiilor conform indicelui de corecţie din Legea 263 din 2010 este una fără precedent şi extrem de ruşinoasă pentru actuala guvernare. Este fără precedent ca un Guvern să fie tras de mânecă că a înţeles greşit o decizie anterioară a Curţii. În fapt vorbim de un demers premeditat al Guvernului PSD pentru a-şi păstra surse de venit pentru campania premierului Ponta la prezidenţiale, din banii pensionarilor. Este o bâlbâială de nedescris care arată dorinţa guvernului actual de a nu ţine cont de lege nici când este vorba de această categorie de oameni defavorizată prin veniturile pe care le au”, consideră Claudia Boghicevici.

Deputatul ACL aminteşte deasemenea ca şi că guvernarea Ponta este pentru a doua oară sancţionată la Curtea Constituţională în urma unui demers făcut de cetăţeni din Arad, prejudiciul acestui guvern faţă de pensionari fiind de 630 de RON în medie. „Ca şi în prima speţă în care guvernul Ponta a fost sancţionat de decizia Curţii Constituţionale, şi acum este vorba de victoria unor cetăţeni din Arad care s-au luptat cu sistemul pesedist dând în judecată Casa de Pensii pentru calcularea greşită a pensiilor.  Doamna Plumb se umfla în pene în martie 2014 că recalcularea pensiilor conform deciziei CCR însemna creşterea a 234 mii de pensii cu 63 de lei în medie. Un calcul simplu ne arată că guvernul PSD a  ajuns în 2014 să taie 630 de lei în medie pentru fiecare dintre cei 234 mii de pensionari”, a mentionat Claudia Boghicevici.

No Comments

Comments for Claudia BOGHICEVICI (ACL): Ministrul Rovana Plumb trebuie să demisioneze după ce guvernul Ponta a picat din nou testul recalculării pensiilor la Curtea Constituţională are now closed.