Cea de-a III-a ediţie a Târgului locurilor de muncă din Chişineu-Criş a strâns aproape 450 de participanţi

Written by admin. Posted in Social, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on mai 22, 2013 with No Comments

Oraşul Chişineu-Criş a a fost gazda celei de-a III-a ediţii a Târgului locurilor de muncă. Acţiunea de mediere dintre cererea şi oferta de muncă din zonă a fost organizată marţi, pe 21 mai, de Asociaţia Trust Society, cu sprijinul AJOFM Arad şi al Cabinetului europarlamentarului Iosif Matula. Aproximativ 100 de locuri de muncă au fost puse la dispoziţie de către agenţii economici prezenţi la eveniment: SAPA PROFILES, EKR ELEKTOKONTAKT, DALIMPEX, QUALITY ASIGURĂRI, ZOLTAM MULTILEVEL , ROSKO TEXTIL, TRENDWALDER, IHM TOTAL CONSULT,  PSIHOLOGIC , GI GROUP STAFFING COMPANY şi BPI GROUP.

Locurile de muncă oferite necesitau, în mare parte, studii medii: operator presă, ambalator, confecţioner, muncitor necalificat în industria confecţiilor, operator producţie, reglor, operator prelucrare cauciuc, montator, manipulant marfă, lucrător platformă. De asemenea, au fost disponibile şi câteva locuri de muncă pentru persoanele cu studii superioare: logistician gestiune, şef depozit, controlor calitate, administrator reţea, inginer calitate, inginer cercetare, operator casă, consultant în asigurări. Pentru cei interesaţi să muncească în străinătate oferta a fost de asemenea variată: ospătar, spălător vase,bucătar,  recepţioner hotel, îngrijitor copii, îngrijitor persoane vârstnice, rigipsor.

În comparaţie cu ediţiile anterioare, prezenţa la târg a fost mai crescută. Aproape 450 de persoane au venit să studieze oferta angajatorilor. Printre aceştia s-au numărat foarte mulţi şomeri, persoane care doreau să-şi schimbe locul de muncă, dar şi cinci clase a XII-a de la liceele din oraş, respectiv trei clase de la Liceul Teoretic “Mihai Veliciu” şi două clase de la Liceul Tehnologic Chişineu-Criş.

Evenimentul s-a încheiat cu vizita elevilor din an terminal, care au bifat o activitate de orientare în carieră, având astfel posibilitatea să se familiarizeze cu procesul de recrutare, proces cu care se vor întâlni inevitabil în viitorul apropiat. De asemenea, aceştia au primit informaţii despre instituţia care sprijină şomerii în demersul lor de a-şi căuta un loc de muncă şi anume Agenţia de Ocupare a Forţei de Muncă.

„Intenţia noastră a fost aceea de a oferi locuitorilor din zona Chişineu-Criş posibilitatea de a-şi găsi un loc de muncă. Am făcut toate demersurile pentru a realiza acest proces, pentru a aduce la un loc persoane care doresc să lucreze şi angajatori în căutare de personal. Sperăm că acest eveniment a fost unul util, în condiţiile în care elevii de liceu s-au arătat şi ei extrem de interesaţi”, a declarat europarlamentarul Iosif Matula.

 

No Comments

Comments for Cea de-a III-a ediţie a Târgului locurilor de muncă din Chişineu-Criş a strâns aproape 450 de participanţi are now closed.