CCIA a organizat un seminar privind finanțarea IMM-urilor

Written by admin. Posted in Social, Utile

Tagged: , , , ,

Published on iulie 10, 2015 with No Comments

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad în parteneriat cu Oficiul Teritorial pentru IMM-uri și Cooperație Timișoara a organizat recent la sediul CCIA Arad de pe strada Cloșca, nr. 5, seminarul privind “Finanțarea IMM-urilor – Prezentarea Programelor Naționale cu finanțare de la bugetul de stat în 2015”.

În deschidere, Tiberiu Ciul, Directorul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad a ținut să precizeze că aceste activități vor avea toată susținerea din partea Camerei.

În cadrul evenimentului, peste 50 de persoane au beneficiat de informații despre  Programele Naţionale cu finanţare de la bugetul de stat în anul 2015, gestionate de către Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri, prezentate de Adrian Pășcuța, Șef Serviciu Oficiul Teritorial pentru IMM-uri şi Cooperaţie Timișoara. La întrebările din partea participanților a răspuns Mircea Nărău și Rus-Vid Nicolae, consultanți în cadrul  OTIMMC Timișoara.

Andrei Floria, directorul Sucursalei Băncii Transilvania din Arad a oferit participanților informații despre atragerea de finanţări de 100 milioane euro pentru investiţii şi capital de lucru cu dobânzi subvenţionate şi garanţii reduse, de la cinci bănci, după ce România a suplimentat cu 50 milioane euro resursele pentru programul JEREMIE, alocate din fondurile structurale 2007-2013.

“Seminarul a avut un impact deosebit în ceea ce privește identificarea de soluții pentru finanțarea afacerilor. Important de precizat este că instituția CCIA Arad asigură accesul la consultanță specializată în ceea ce privește proiectele de finanțare europene și guvernamentale. Pe viitor, avem în vedere intensificarea întâlnirilor de acest gen, în parteneriate cu instituții sau asociații cum ar fi AFIR, Direcția Agricolă, Asociația Gospodarilor Maghiari, cât și Grupurile de Acțiune Locală din regiunea de Vest”, a declarat Tiberiu Ciul, Directorul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad.

Seminarul a fost coordonat de Carmen Crișan, referent de specialitate în cadrul CCIA Arad.

 

 

No Comments

Comments for CCIA a organizat un seminar privind finanțarea IMM-urilor are now closed.