Câte zile libere prin lege vor avea românii în 2014

Written by admin. Posted in Top News, Utile

Tagged: , , , ,

Published on decembrie 02, 2013 with No Comments

În 2014, românii beneficiază de 12 zile libere prin lege, dintre care doar 3 sunt in weekend. Salariatii vor avea in anul care vine si cateva minivacante sau weekend-uri prelungite, deoarece cateva dintre zilele libere legale vin in prelungirea sfarsitului de saptamana, scrie hipo.ro.

Anul Nou

- 1 ianuarie » miercuri

- 2 ianuarie » joi

Sfintele Pasti

- 20 aprilie » duminica

- 21 aprilie » luni

Ziua Internationala a Muncii

- 1 mai » joi

Rusaliile

- 8 iunie » duminica

- 9 iunie » luni

Adormirea Maicii Domnului

- 15 august » vineri

Sfantul Apostol Andrei

- 30 noiembrie » duminica

Ziua Nationala a Romaniei

- 1 decembrie » luni

Craciunul

- 25 decembrie » joi

- 26 decembrie » vineri

Inceputul anului 2014 aduce cu sine, cel mai probabil, 5 zile libere. Deoarece 1 si 2 ianuarie pica in zilele de miercuri, respectiv joi, guvernul ar putea declara ziua de 3 ianuarie drept zi libera, urmand ca bugetarii sa se intoarca la locul de munca abia luni, 6 ianuarie.

Intre 20 si 22 aprilie 2014 sarbatorim Sfintele Pasti. Pentru ca si a doua zi de Paste este zi nelucratoare, romanii vor avea o zi libera si a doua zi de Paste, luni, 21 aprilie, weekend-ul prelungindu-se cu o zi.

Veti avea sansa sa va planuiti o minivacanta si cu ocazia Zilei Internationale a Muncii. In 2014, 1 Mai pica intr-o zi de joi, prin urmare bugetarii pot primi din nou liber si in ziua de vineri.

Potrivit Codului Muncii, prima si a doua zi de Rusalii sunt considerate zile de sarbatoare legale. Astfel, zilele de duminica, 8 iunie, si luni, 9 iunie, sunt nelucratoare. Un weekend prelungit vom avea si in august, deoarece ortodocsii si catolicii sarbatoresc Adormirea Maicii Domnului vineri, 15 august.

Prilej de vacanta sunt si zilele in care sarbatorim Sfantul Andrei, duminica, 30 noiembrie, si Ziua Nationala a Romaniei, luni, 1 decembrie 2014.

Anul viitor, sarbatorim prima si a doua zi de Craciun joi si vineri, 25 si 26 decembrie. Astfel, vom avea o minivacanta in care ne putem odihni dupa sarbatori.

In total, in 2014 beneficiem de 113 zile libere, fara a pune la socoteala concediul de odihna: 52 de zile de sambata, 52 de zile de duminica si 9 zile libere legal. Astfel, anul 2014 are doar 252 de zile lucratoare.

 

No Comments

Comments for Câte zile libere prin lege vor avea românii în 2014 are now closed.