Cătălin Ţiţirigă „Promisa transparenţă pe care USL a făcut-o în campania electorală cu privire la folosirea banului public s-a transformat rapid într-o opacitate de nepătruns”

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , , , , ,

Published on iulie 04, 2013 with No Comments

Preşedintele Organizaţiei Municipale PPDD şi viceprimar al Aradului Cătălin Ţiţirigă s-a declarat împotriva măririi pragului de atribuire directă a unor lucrări, de către administraţiile publice locale. „Promisa transparenţă pe care USL a făcut-o în campania electorală cu privire la folosirea banului public s-a transformat rapid într-o opacitate de nepătruns, odată cu aprobarea de către Parlament a modificărilor privind achiziţiile publice. Acest act normativ dă drumul, practic, la jaful din bani publici fără ca nimeni să mai dea socoteală”, a declarat Cătălin Ţiţirigă.

Acesta se întreabă, retoric, care este justificarea unui astfel de demers? Şi răspunde: „Scoaterea licitaţiilor din modalitatea de atribuire a lucrărilor din bani publici înseamnă eliminarea singurului instrument care asigura o minimă legalitate. În ceea ce priveşte atribuirea banilor publici, de acum înainte clientela politică a USL are acces neîngrădit la fondurile statului, atribuite după bunul plac, numai după criterii politice. De la marile proiecte, care vor fi atribuite fără probleme, firmele de partid vor atenta până şi la fondurile locale pe care primarii şi preşedinţii de consilii judeţene îi vor gestiona după bunul plac”, a completat Cătălin Ţiţirigă.

Acesta mai afirmă că PPDD îi va cere şefului statului să nu promulge această lege. „Noi, cei de la PPDD, îi cerem preşedintelui Traian Băsescu să nu promulge acest act normativ care poate pune în pericol inclusiv absorbţia fondurilor europene de către România”, a încheiat Ţiţirigă.

De remarcat, că în ultimii ani administraţia arădeană a fost criticată vehement de societatea civilă pentru atribuirea (chiar şi prin licitaţii) a unor contracte firmelor clientelare apropiate PDL.

No Comments

Comments for Cătălin Ţiţirigă „Promisa transparenţă pe care USL a făcut-o în campania electorală cu privire la folosirea banului public s-a transformat rapid într-o opacitate de nepătruns” are now closed.