Candidat surpriză la şefia Asociaţiei Judeţene de Fotbal

Written by admin. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , , , ,

Published on ianuarie 21, 2014 with No Comments

Un candidat surpriză şi-a depus astăzi candidatura la conducerea AJF Arad. Este vorba despre fostul arbitru divizionar  Răzvan Cadar.

După depunerea dosarului a urmat o conferinţă de presă, în care noul candidat şi-a prezentat, succint, programul cu care speră să schimbe vechea conducere la alegerile din 7 februarie. Dar totuşi mai există un semn de întrebare”?” Dacă dosarul său va fi acceptat.

“Este mult mai uşor să candidezi la preşedinţia FRF decât la cea a AJF Arad“. Sunt o grămadă de măsuri restrictive impuse candidaţilor”- a declarat Răzvan Cadar

În continuare vă prezentăm pe larg programul cu care acesta vrea să schimbe soarta Asociaţiei Judeţena de Fotbal Arad, şi să aducă o serie de noutăţi în ce priveşte divizionarele arădene. Din cei trei colaboratori ai săi, doar numele arbitrului internaţional Ovidiu Haţegan ne-a fost dezvăluit.

CONSIDERAŢII GENERALE

 Toate cluburile şi asociaţiile sportive cu personalitate juridică şi fără  personalitate juridică au nevoie de o strategie care să stabilească obiective pe termen mediu şi lung, să identifice opţiunile de natură decizională, metodologică si informaţională prin care se pot realiza obiectivele fundamentale, ţinând seama de resursele disponibile şi care să asigure îndeplinirea cu succes a misiunii acesteia în mediul în care activează.

Redefinirea modelului de conducere trebuie să aibă ca rezultat:

1.Responsabilizarea Adunării Generale pentru politica generală şi acţiunile strategice precum şi atribuirea de competenţe metodologice şi decizionale Biroului Executiv al AJF.

2.Reprezentarea cluburilor şi asociaţiilor sportive din structura AJF Arad în organismele de conducere, control şi consultative ale asociaţiei.

Procesul de elaborare a strategiei are ca scop elaborarea unui document care să exprime obiectivele şi programele pe termen mediu şi lung, în mod clar şi concis şi care să permită o adaptare dinamică unui context aflat în schimbare.

Având în vedere consideraţiile prezentate să trecem concret la strategia AJF Arad pentru perioada 2014- 2018 în probleme de organizare şi dezvoltare, astfel:

Dezvoltarea fotbalului din judeţul Arad în perioada 2014-2018  şi în anii următori se bazează pe realizarea următoarelor obiective strategice:

1.Legislaţieşi  norme specifice

Promovarea unor acte normative vizând asigurarea unui climat de sportivitate, lipsit de violenţă şi discriminare la toate jocurile de fotbal;

Modernizare Statutului şi Regulamentelor AJF Arad în scopul punerii în aplicare a alinierii la statutul adoptat de FRF şi a creşterii dinamicii şi eficacităţii managmetului asociaţiei prin:

Concentrarea responsabilităţii preşedintelui în următoarele domenii:

-strategie şi politici generale;

-buget;

-investiţii;

Relaţii cu autorităţile locale si institutii de specialitate cum ar fi Directia Judeteana pentru Sport si Tineret,Inspectoratul Scolar Judetean, precum si alte institutii care pot participa la programe initiate de AJFArad.

Stabilirea cadrului privind organizarea în condiţii de siguranţă a jocurilor de fotbal la nivel judeţean, colaborarea în acest scop cu organele abilitate ale statului (Primării, Politie Locala, Poliţie, Jandarmerie etc).

Separarea clară a puterilor:

-legislativă, executiv şi jurisdicţională care să permită o funcţionare eficientă şi un tratament egal şi unitar pentru toţi membri săi, fără discriminare sau presiuni de orice natură asupra comisiilor care trebuie sa fie total independente;

-Reglementări prin care să se acorde facilităţi pentru dezvoltarea activităţilor la nivel de juniori ,futsal, fotbal feminin si fotbal neconvenţional;

2. Fotbalul seniori

Ridicarea nivelului general al competiţiei interne prin:

-Reorganizarea sistemului competiţional prin structurarea piramidei

începând cu anul competiţional 2015-2016 după un studiu realizat de comisia de competiţii, în prealabil dezbătut de membrii afiliaţi.

-Infintarea Trofeului  ’’Fair-Play”  prin care echipa cu cel mai mic numar de cartonase galbene si rosii  dintr-un campionat sa beneficieze de un premiu;

-Acordarea de premii la sfarsitul fiecarui an celui mai bun conducator, antrenor, jucator, junior;

-Extinderea sistemului de omologare a terenurilor de fotbal cu sprijiniul cluburilor, asociaţiilor sportive şi organelor locale.

-Infiintarea dupa modelul occidental preluat si de alte judete dintaraa campionatului de fotbal neconventional 7-7 pe teren redus pentru jucatori sub 21-23 de ani largind in acest fel baza de selectie pentru echipele de liga a-IV-a.

3. Fotbal copii si juniori

Lărgirea cadrului de participare la fotbalul de bază prin amplificarea competiţiilor şcolare.

-Începând cu anul scolar 2015-2016 organizarea competiţiei şcolare pentru clasele I-IV şi V-VIII în 6-8 zone cu câte 6-8 echipe în zonă în colaborare cu Inspectoratul Scolar al judeţului Arad şi cu implicarea primăriilor, directorilor de şcoli generale, a cluburilor şi  asociaţiilor sportive din zonă.

-Creşterea profesionalismului antrenorilor de juniori prin participarea la reuniuni organizate de comisia tehnică a FRF şi AJF Arad.

-Promovarea competiţiilor de fotbal redus 7-7, prin organizarea unei competiţii judeţene care sa cuprinda toate zonele geografice ale judetului prin organizarea de turnee intre localitati apropiate si organizarea ulteriora a unui turneu final pentru castigatoarele turneelor zonale.

-Participarea, la categoriile de vârstă organizate de FRF cu finala pe ţară la Cupa Gheorghe Ola,Cupa Gheorghe Ene, Cupa Gheorghe Hagi,si celelalte categorii de juniori A, B, C si D prin grija comisiei de copii şi juniori din cadrul asociatiei.

4. Fotbal în sală

-Dezvoltarea organizării Cupei AJF la fotbal în sală, cu echipele participante în campionatul judeţean de fotbal, organizate în perioada decembrie –ianuarie.

-Atragerea de sponsori pentru competiţie.

-Infiintarea in cadrul CJAArada unui compartiment pentru arbitri de futsal.

-Participarea la cursuri de specialitate organizate de FRF sau AJF pentru formarea şi perfecţionarea antrenorilor de fotbal în sală.

5. Fotbal feminin

-Mentinerera si dezvoltarea organizarii  ”Cupei Femina” la fotbal feminin;

-Lansarea unei competitii tip turneu destinata fotbalului feminin la nivel judetean;

-Promovarea specifica a acestei competitii la nivel judetean;

6. Dezvoltarea tehnică

-Organizarea unui centru de informare şi documentare a antrenorilor cu publicaţii şi alte surse interne.

-Introducerea obligativitaţii cluburilor şi asociaţiilor sportive de a angaja antrenori cu calificare în funcţie de categoria competiţională.

-Continuarea cursurilor de perfecţionare periodică organizate de FRF sau AJF la seniori, juniori şi copii prin programe sistematice la care să participe lectori valoroşi de la FRF şi unităţi de învăţământ superior din localitatea de reşedinţă.

-Reorganizarea comisiei tehnice a AJF Arad.

7. Arbitraj

-Creştrea numărului de arbitrii si stoparea tendinţei de scădere a acestora.

-Consolidarea autonomiei organizatorice şi a independenţei în problemele tehnice ale comisiei de arbitri.

-Atragerea de sponsori pentru activitatea arbitrilor;

-Pe cât posibil recrutarea pentru funcţia de arbitru să se facă din mediul liceal si/sau universitar avand in vedere existenta in judetulArada doua universitati.

-Atragerea unor personalităţi care să motiveze arbitrii activi şi pe cei care aspiră la această calificare;

-Acordarea unui premiu anual pentru cel mai bun arbitru si arbitru asistent;

8. Infrastructura

-Obtinerea de fonduri pentru a realiza un sediu  al AJF Arad  nou care sa fie mai functional si mai aproape de nevoile si cerintele actuale pentru membrii afiliati;

-Deschiderea in diferite zone ale judetului(Ineu, Chisineu Cris,Lipova) de birouri ale AJF Arad pentru a veni in intampinarea membriilor afiliati de a nu mai veni pentru orice problema laArad;

-Infintarea in cadrul AJFArada unui birou de consultanta pentru toti membrii afiliati care vor sa-si dezvolte infrastructura prin fonduri europene;

-Elaborarea unui program pentru modernizarea terenurilor de fotbal pe  bază de parteneriat public-privat, cu participarea autorităţilor locale.

-Aplicarea sistemului de omologare a cluburilor şi asociaţiilor sportive în scopul ridicării graduale a standardelor privind infrastructura (licentiere).

-Evaluarea tuturor bazelor sportive existente din judeţ şi sprijinirea membrilor afiliaţi pentru modernizarea acestora, cu scopul asigurării condiţiilor optime de desfăşurare şi siguranţă la jocurile de fotbal din cadrul competiţiilor judeţene.

9. Marketing şi comunicare

-Atragerea de sponsori din fiecare domeniu de activitate.

-Accesarea programelor de finantare nerambursabila oferite de catre institutiile statului;

-Realizarea unor contracte având drept obiectiv reclama privind jocurile din liga a-IV-a.

- site-ul AJF Arad  sa fie actualizat dupa fiecare etapa si  sa fie extrem de transparent prin comunicarea de date care privesc direct cluburile, cum ar fi: cartonase galbene si rosii,hotarari ale comisiilor de specialitate,precum si delegarea arbitrilor si a observatorilor;

-Restructurarea sistemului de comunicare cu mass-media sau partenerii privaţi.

10. Planificare administrativă

-Anual se va desemna o firmă de audit externă, autorizată şi independentă,sa verifice exerciţiul financiar-contabil pe anul respectiv, raportul rezultat din control urmând a fi prezentat în prima Adunare Generală a AJF Arad.

- Prezentarea periodică ( cel puţin semestrial) în faţa Comitetului Executiv al AJFArada exerciţiului financiar-contabil, cu explicaţii detaliate asupra cheltuielilor efectuate.

-Se vor organiza periodic întâlniri între conducerea AJF Arad împreună cu preşedinţii comisiilor şi reprezentanţii membrilor afiliaţi, pe zone geografice, în care se vor discuta direct problemele ivite şi propunerile pentru îmbunătăţirea activităţii AJF.

-Implementarea sistemului de lucru bazat pe transparenta si comunicare intre organele de conducere si comisiile AJF Arad, pe de o parte, si membrii afiliati;

-Generalizarea utilizării serviciului IT la nivelul AJFArad

pentru îmbunătăţirea calităţii procesului operational si  decizional.

-Crearea de baze de date în care specialiştii (antrenori, arbitri, manageri) să poată accesa programe, informaţii de specialitate, reglementări speciale şi generale.

-Consolidarea comisiei juridice şi înfiinţarea departamentului de marketing.

-Recrutarea unor noi specialişti în domeniile necesare realizării obiectivelor strategice.

-Continuarea procesului de perfecţionare a comisiilor cu atribuţiuni

jurisdicţionale, prin atragerea unor specialişti reputaţi ai domeniului.

-Reevaluarea numarului, componenţei şi atribuţiunilor celorlate comisii de specialitate în scopul creşterii eficacităţii operativităţii lor.

-Cooperarea cu departamentele de profil ale FRF.

-Mentinerea si dezvoltarea relatiilor existente cu alte AJF-uri dintaracat si din afara tarii.

Prezentul program strategic poate fi completat şi îmbunătăţit pe parcursul mandatului la care se referă în funcţie de necesităţile şi problemele apărute în activitatea AJF Arad.

 

 

IN CONCLUZIE:

Programele elaborate şi aplicate în perioada 2014- 2018, în scopul îndeplinirii obiectivelor strategice, trebuie să conducă în principal, la obţinerea următoarelor rezultate:

-Profesionalizarea comisiilor de specialitate şi a celor jurisdicţionale.

-Generalizarea utilizării serviciilor IT lanivelul AJFARAD.

-Dezvoltarea cooperării cu departamentele FRF.

-Creşterea profesionalismului în procesul decizional.

-Creşterea eficacităţii şi a operativităţii comisiilor de specialitate.

-Amplificarea programelor pentru atragerea de sponsori

care poate reduce costurile de participare in campionat a cluburilor.

-Atragerea autoritatilor municipiului si  judetului mai aproape de familia fotbalului avand in vedere implicarea lor in alte judete si cooperarea buna pe care o au cu Ajf-urile.

Candidat la funcţia de preşedinte al A.J.F Arad,

Cadar Razvan Olimpiu

 

 

No Comments

Comments for Candidat surpriză la şefia Asociaţiei Judeţene de Fotbal are now closed.