„Biblioteca Vie în Arad“ la Centrul Comercial Galleria

Written by admin. Posted in Social, Top News

Tagged: , , , , , ,

Published on iunie 28, 2015 with No Comments

Asociaţia Cetatea Voluntarilor, în colaborare cu Penitenciarul Arad, a organizat o nouă ediție a proiectului „Biblioteca Vie în Arad“.

Evenimentul a avut loc în sediul Centrului Comericial Galleria Arad și a reunit oameni care pot reprezenta modele, atât pozitive, cât și negative, pentru cei tineri. Acest proiect are ca scop demitizarea unor categorii sociale și profesionale, care sunt des supuse prejudecăților publicului larg.

Astfel, “cărțile” care au fost disponiblie vineri pentru a fi “citite” de trecători au fost: lucrători operativi din cadrul Penitenciarului Arad, profesori, educatori, asistenți sociali și psihologi ai instituției, precum și trei deținute aflate în executarea unor pedepse cu închisoarea. Scopul interacțiunii publicului cu acestă categorie profesională a fost acela de a deschide spre cunoaștere un loc de muncă inedit, puțin conoscut, dar totuși des stigmatizat; iar interacțiunea cu deținutele a adus tinerilor șansa de a cunoaște cazuri reale care au învățat din experiența lor de viață, despre nevoia de schimbare și de progres uman.

Manifestarea s-a bucurat de atenția publicului arădean, iar la finalul zilei, un număr de peste 100 de arădeni și tineri voluntari ai Asociației Cetatea Voluntarilor au învățat din interacțiunea cu “cărțile” expuse în raftul bibliotecii metaforice.

Proiectul „Biblioteca Vie“ are ca principal scop destigmatizarea acelor categorii sociale care sunt des supuse prejudecățiilor, precum și combaterea stereotipiilor, proiectul fiind organizat la nivel internațional de mai bine de 15 ani, și folosește expunerea publică voluntară a persoanelor vulnerabile sau a celor care pot oferi informații profesionale valorous

Asociația Cetatea Voluntarilor mulțumește publicului arădean pentru deschiderea de care a dat dovadă, alături de voluntarii săi, precum și partenerilor care au contribuit la reușita acestui proiect.

 

No Comments

Comments for „Biblioteca Vie în Arad“ la Centrul Comercial Galleria are now closed.