Bene Merenti pentru comandantul Batalionului „Radu Golescu”, lt. col. Gheorghe Cristian Țecu şi pentru fruntaşul Andrei Chiuaru

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , ,

Published on decembrie 21, 2023 with No Comments

Distincţia Bene Merenti a preşedintelui Consiliului Judeţean Arad a fost acordată astăzi lt. col. Gheorghe Cristian Țecu, comandant al Batalionului ,,Colonel Radu Golescu”, şi fruntașului Andrei Chiuaru din Batalionul 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu”, decorat de către generalul-maior Sheryl Gordon, comandantul Gărzii Naționale a Statului Alabama, cu „US Army Commendation Medal”.

Evenimentul a avut loc la Sala Marii Uniri, restaurată de Consiliul Judeţean din fonduri europene.

Președintele Consiliului Județean Arad, dl Iustin Cionca, prefațează sărbătorile de iarnă cu un eveniment de suflet. În acest context festiv, în care acesta este prezent zilnic la evenimentele Bisericii Ortodoxe, a decis că este momentul să onorăm și o altă instituție fundamentală a statului român: Armata.

„Armata continuă să inspire, să furnizeze garanții de securitate, menținându-se ca una dintre instituțiile cele mai stabile și onorabile ale României. Ceea ce ne inspiră armata, ca instituție, și uniforma militară, ca atitudine, este patriotismul. Dar nu în sensul de competiție cu alții, ci de datorie către neamul nostru; în sensul disciplinei și seriozității. Și pentru că suntem într-un context al sărbătorilor creștine, putem, sigur, cu o oarecare forțare, să facem o paralelă între cele două instituții fundamentale și, cu drapelul acesta care flutură virtual pe fundal, să ne întrebăm în ce măsură mai este astăzi la modă să fii patriot și să fii creștin, să îți iubești poporul, pământul unde te-ai născut și biserica în care te-ai botezat. Mai sunt de actualitate? Fără apartenența la un neam, la o istorie, devenim și mai săraci, și mai înfometați, și mai datori. Patria ne face să simțim că aparținem unui popor, că avem obârșii. Apărându-ne identitatea, ne apărăm pe noi înșine și pe strămoșii noștri, al căror sânge ne curge prin vene, dar, deopotrivă, ne menținem uniți prin aceeași credință, a celor adăugaţi deja Eternității – după cum foarte inspirat spunea arhimandritul Mihail Daniliuc.”

Președintele Consiliului Județean Arad a decis să acorde astăzi Distincția Bene Merenti pentru atitudine, perseverență, rigoare, pentru cei care poartă uniforma în suflet și în sânge. Distincția Bene Merenti a fost acordată celor doi militari în semn de înaltă prețuire pentru devotamentul lor față de Arad și profesionalismul în misiunile care le-au fost încredințate, pentru implicare civică și socială în proiectele comunității arădene.

La eveniment au participat şi primarii de la Pecica şi Tauţ, Asociaţia „Cetatea Voluntarilor”, cadre didactice ale şcolii din Apateu, militari din Cetate. La finalul evenimentului copiii grădiniţei PN Sederhat, modernizată de Cetatea Voluntarilor şi a Batalionului, a colindat asistenţa.

No Comments

Comments for Bene Merenti pentru comandantul Batalionului „Radu Golescu”, lt. col. Gheorghe Cristian Țecu şi pentru fruntaşul Andrei Chiuaru are now closed.