Azimut? Timișoara! Obiectiv? Promovarea!

Written by admin. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , ,

Published on iunie 12, 2017 with No Comments

UTA se întoarce azi pe „Dan Păltinișanu”, la trei săptămâni după o victorie reconfortantă cu ASU Poli, care nu a pecetluit însă și mult dorita promovare în prima ligă. Lucrurile se schimbă în această seară, atunci când și miza va fi mult mai mare, un rezultat bun pentru alb-roșii însemnând un pas poate decisiv spre îndeplinirea mult doritului obiectiv.

Antrenorul arădenilor, Laurențiu Roșu, tratează cu maximă atenție partida: „Sorții au vrut să jucăm cu ACS Poli, e chiar formația pe care am fi dorit să o evităm la acest baraj. Au pornit în acest campionat de la -14 puncte, au jucat bine, au fost la un pas de a se salva direct și sunt favoriți. Au jucat semifinală de Cupa României și finala Cupei Ligii. Dispune de jucători experimentați, cum sunt Cînu sau Croitoru, dar și tineri talentați, precum Bărbuț, Mailat ori Artean. Ne așteaptă două meciuri foarte grele, e clar că e important să înscriem în deplasare. Vom face totul să reușim această promovare pe care ne-am propus-o de la începutul anului. Ca să putem trece cu bine de timișoreni, e nevoie de efort maxim din partea tuturor. Întâlnim o echipă bună, cu jucători de Liga 1, pe care, dacă vrem să-i depășim, nu avem voie să comitem greșeli, mai ales pe teren propriu” a declarat acesta.

Ultima dispută arădeano-timișoreană de pe ”Dan Păltinișanu” a beneficiat și de duelul galeriilor, dar acum se poate anticipa că trupa de pe malul Begăi nu se va bucura de susținerea celor de la ASU Poli. ”Chiar dacă nu e susținută de majoritatea suporterilor lui Poli, există o motivație în plus pentru jucătorii noștri, pentru că jucăm cu o echipă din Timișoara. Mergem pe un teren pe care am mai jucat recent, cunoaștem stadionul, sper să reușim un joc bun și un rezultat pozitiv pentru retur” a mai subliniat antrenorul alb-roșiilor.

De partea cealaltă, tehnicianul timişorenilor, Ionuţ Popa a spus: „Din păcate, se întâlnesc două echipe care ar trebui să fie permanenţă în Liga 1. Dar iată că nu se poate. Aceste echipe se chinuie ba să promoveze, ba să joace baraj. Altele, din zone interesante, nu ştiu cum o fac cu uşurinţă să ajungă în Liga 1. Sper să fie un spectacol frumos, să vină multă lume la meci, să ne respectăm unii pe alţii şi cel mai bun să câştige. Nu cred că această zonă a ţării ar trebui să aibă doar o echipă sau două în prima ligă, ci chiar mai multe. Nu am mai fost la meciurile celor de la UTA de 6-7 ani, dar am auzit mereu cuvinte frumoase. Dacă sunt în primele trei locuri, înseamnă că au valoare. Sunt jucători care vor să plece de la UTA în prima ligă. UTA este periculoasă prin grup. Va avea câştig de cauză echipa mai inteligentă, mai proaspătă şi mai norocoasă”.

Comisia Centrală a Arbitrilor a anunțat numele oficialilor jocului: Cătălin Găman (Craiova), e la centru, Octavian Șovre (Oradea) și Mircea Orbuleț (București) sunt asistenți, al patrulea oficial a fost desemnat Marcel Bîrsan (București). Stan Prodan (Alexandria) notează brigada.

Meciul tur al barajului de promovare-retrogradare în Liga 1 se joacă astăzi, ora 20.30 (direct Digi, Dolce), pe stadionul Dan Păltinişanu din Timişoara. Returul e joi, ora 17.30, la Şiria, meciul urmând să fie cel mai probabil netelevizat.

Suporterii UTA-ei se deplasează la Timişoara în mod organizat, cu autocarele. Întâlnirea fanilor e chiar în „punctul 0” al Aradului, pe platoul din faţa Primăriei, la ora 17.30.

 

No Comments

Comments for Azimut? Timișoara! Obiectiv? Promovarea! are now closed.