Automotive Forum România, un real succes

Written by admin. Posted in Social, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on octombrie 23, 2014 with No Comments

Prima ediție a evenimentului Automotive Forum România, desfășurat recent la Timișoara s-a dovedit un real succes, participanții considerând că  era nevoie de un astfel de eveniment în România.

Desfasurat pe parcursul a doua zile, acesta a reunit un numar de 120 de participanti din 6 tari (Romania, Ungaria, Polonia, Serbia, Italia, Germania) – manageri provening din 70 de organizatii sau companii cu capital romanesc si strain, producatori de automobile (Renault Technologie Roumanie, Volkswagen), importante organizatii din domeniul autmotive (Asociatia Constructorilor de Automobile din Romania, Automotive Cluster Serbia, Universitatea Politehnica Timisoara, Universitatea din Pitesti), autoritati locale (Consiliul Judetean Timis, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis) si importante companii private din domeniu, furnizori de servicii pentu industrie.

Moderate de catre unul dintre cei mai importanti oameni de business romani, Marius Ghenea, conferintele si workshop-urile au fost sustinute de 30  importanti specialisti in domeniile lor, dintre care ii amintim pe cei mai cunoscuti publicului: Titu Bojin (Presedintele Consiliului Judetean Timis), Adrian Sandu (Consultant Executiv Acarom), Daiana Buzatu (Director- Directia Relatii Economice si Evenimente, CCIAT), Titi Aur, Adrian Marcu, Liviu Mihon, Ovidiu Palici, Bogdan Comanescu, Iulian Sorescu, Razvan Ogircin.

Temele prezentarilor s-au impartit in economice si de afaceri („Industria auto din Romania, prezent si perspective“, „Misiunea asociației Automotive Cluster Serbia și rolul său în industrie, în parteneriat cu companii românești“. „Locul ocupat de România în producția europeană de automobile. Studiu 2013/2014. Previziuni 2015 – 2020“, „Provocări pentru dezvoltarea ecosistemului de afaceri în România“, „CCIAT – facilitator și furnizor de servicii innovative pentru domeniul automotive“), solutii si servicii pentru producatori („Materiale și Inovații pentru vehicule ușoare de azi și de mâine“, „Legislatia Muncii – Solutii practice“, „Combustibil pentru business: finantare, garantare, asigurare“, „Ajutorul de stat – o oportunitate de finanțare viabilă pentru proiecte de investiții în România“, „Performanță în sustenabilitatea conducerii, soluții software suport pentru industria automotiva – exemple de cazuri reale“, „Metode de Flexibilitate și reducere de costuri“, „Depozitarea deșeurilor din producție“), prezentari industriale specifice si practice („Metode moderne pentru studiul vibro-acustic cu aplicații în automobile“, „Condiția Maximului de Material în practică“, „VDA Field Failure Analysis – O abordare pragmatică“), management („Eficiența managerială. Imaginea personală a managerului. Leadership practic“, „Serviciul de ‘Onboarding’, ca parte a procesului de recrutare.“, „Coach-ingul oamenilor din subordine“); o sectiune aparte a prezentat „Instrumente de consolidare a strategiei de siguranță rutieră la nivel național“, „O mie de motive și automotive pentru promovarea vinului românesc“, „Promovarea și derularea de programe, mecanisme și activități de natură socială, culturală și educatională“.

O importanta si asteptata parte a evenimentului a constat in cele doua sesiuni de intalniri Business to Business, unde participantii au avut ocazia de a discuta in cadrul unor microintalniri private, programate, cu alte companii cu care erau interesati sa stabileasca contacte pentru identificarea de noi oportunitati de afaceri. Cele mai solicitate companii pentru intalniri au fost producatorii de automobile si componente.

Editia a doua va fi organizata in toamna anului viitor, iar detaliile vor fi disponibile incepand cu luna ianuarie 2015.

 

 

No Comments

Comments for Automotive Forum România, un real succes are now closed.