Au început lucrările de extindere şi modernizare la Unitatea de Primire Urgenţe

Written by admin. Posted in Social, Top News

Tagged: , , , ,

Published on iunie 20, 2013 with No Comments

Astăzi au demarat lucrările de extindere şi modernizare la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. Valoarea totală a lucrării de extindere, reabilitare şi modernizare a unităţii se ridică la peste de 2.700.000 de lei.

„Prin execuţia acestei lucrări se va reamenaja corpul existent în suprafaţă de 615 metri pătraţi, se va realiza o supraetajare de 215 metri pătraţi si va fi realizată o extindere de 230 de metri pătraţi, astfel încât suprafaţa totală desfăşurată a UPU-SMURD la finalizarea construcţiei va fi de 1.060 de metri pătraţi”, a precizat Monica Puticiu, şeful secţiei UPU.

Demararea unei astfel de lucrări a fost determinată de faptul că după unirea celor trei unităţi sanitare arădene (Spitalul Municipal, Matern şi Judeţean) implicate în procesul de reorganizare în domeniul sănătăţii s-a desfiinţat, potrivit prevederilor legale în vigoare, Compartimentul de Primire Urgenţe existent în structura fostului Spital Municipal. Astfel toate urgenţele sunt asigurate de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad prin această unitate care funcţionează la sediul central. „Această extindere va asigura crearea de spaţii adecvate pentru reducerea timpilor de aşteptare şi desfăşurarea actului medical de urgenţă eficient“, a afirmat Teodora Olariu, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

De asemenea, potrivit prevederilor OUG nr.91 /26.10.2011 prin crearea la Arad a bazei aeriene pentru elicopterul SMURD, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad este implicat în derularea intervenţiilor medicale din întreaga zonă de vest în care este necesară implicarea elicopterului medical, cu efecte asupra volumului de muncă desfăşurat prin UPU Arad .

„Lucrările de reabilitare şi modernizare de la Unitatea de Primirire Urgenţe se vor derula într-un ritm alert, astfel că până la sfârşitul anului să avem această lucrare finalizată şi să putem oferi condiţii mult mai bune pentru desfăşurarea activităţii în acest sector deosebit de important“, a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

„Pot să spun că până acum toate proiectele pe care le-am avizat în Consiliu sunt în implementare şi dorim să dezvoltăm în continuare infrastructura Spitalului, asteptând şi un sprijin din partea Ministerului Sănătăţii. Menţionez că, până în acest moment, în acest an, Ministerul nu a alocat nici un leu, toate cele patru milioane de euro preconizate în dezvoltarea spitalului fiind angajate de către Consiliul Judeţean Arad”, a conchis preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu.

[nggallery id=45]

No Comments

Comments for Au început lucrările de extindere şi modernizare la Unitatea de Primire Urgenţe are now closed.