Au început lucrările de execuţie la noul spital TBC (foto)

Written by admin. Posted in Social, Top News

Tagged: , , , ,

Published on mai 10, 2013 with No Comments

Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, s-a deplasat pe şantierul unde se construieşte noua secţie TBC a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă  Arad, pe strada Stephan Ludwing Roth. Contractul pentru construirea noii secţii a fost semnat în luna noiembrie 2012, astfel încât, în momentul de faţă au început deja lucrările de execuţie.

Astfel, noua construcţie va fi ridicată pe un teren de aproape un hectar, situat la ieşirea din municipiul Arad, proprietate a Consiliului Judeţean. Suprafaţa pe care se va întinde noua secţie este de 4500 metri pătraţi, astfel încât aceasta să îndeplinească toate condiţiile pentru a fi autorizată şi clasificată. Unitatea spitalicească va avea 120 paturi, din care 50 pentru pneumologie. Contractantul, firma arădeană Tehnodomus, are obligaţia în termen de 36 de luni de la data aprobării proiectului tehnic să finalizeze construcţia clădirii. Valoarea contractului este de 10.231.646, 11 fără TVA, bani asiguraţi din fonduri proprii. Pentru anul 2013, CJA a alocat suma de 4 milioane de lei. „Sper însă că şi Ministerul Sănătăţii va da o mână de ajutor sistemului sanitar din Arad, mai ales că, de la preluarea Spitalului Judeţean Arad, CJ a dovedit că are o aplecare spre domeniul sănătăţii, unde am investit până acum aproximativ şapte milioane euro, atât din fonduri proprii, cât şi din fonduri atrase. Construim noul spital după normele europene ce vor intra în aplicare în anul 2014, deoarece dorim să fie un spital pentru viitor, ultramodern şi dotat aşa cum ar trebui să fie o unitate medicală”, a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele CJ Arad.

„Construirea acestei secţii a fost o necesitate reală, după ce clădirea fostului spital TBC a fost revendicată. Lunar, plătim suma de 12.800 lei  chirie pentru Arhiepiscopia Ortodoxă a Aradului. Preşedintele instituţiei judeţene, Nicolae Ioţcu, a negociat cu Arhiepiscopia Aradului, spitalul a rămas încă în acelaşi amplasament, dar nu pentru mult timp”, a declarat Teodora Olaru, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă  Arad.

[nggallery id=20]

No Comments

Comments for Au început lucrările de execuţie la noul spital TBC (foto) are now closed.