Atât de aproape…

Written by admin. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , ,

Published on august 02, 2021 with No Comments

Peste 8.500 de arădeni, majoritatea îmbrăcați în roșu, au creat o atmosferă extraordinară, în această seară, la partida pe care UTA a disputat-o în compania FCSB-ului, contând pentru etapa a III-a a primei ligi de fotbal.

Încurajați frenetic, arădenii au început bine meciul, cu două raiduri în careu, prin Antal și apoi Ubbink, dar fără rezultat pe tabelă. Elevii lui Laszlo Balint au oferit o replică foarte bună, iar pe fondul jocului curajos au reușit să arunce stadionul în aer, în minutul 20 al primei reprize.

Atunci, mingea a fost recuperată de Antal, în treimea adversă, acesta i-a pasat rapid lui Dangubic, care a prelungit cu călcâiul până la Ubbink. Olandezul a preluat, a pătruns până la limita careului mare, a tras cu stângul și l-a învins pe Straton, care nu a putut reține, 1-0. UTA a continuat evoluția bună și a fost aproape de 2-0, în min. 22, dar Straton a intervenit în ultimul moment în fața lui Dangubic, când Cristea a trimis o minge neglijent acasă.

Conform tradiției, la trupa din Berceni au apărut și schimbările șoc. În min. 34, s-au comandat trei dintr-un foc, spre amuzamentul publicului arădean. A venit apoi și prima ocazie a oaspeților, în min. 36, când Haruț a trimis în plasa laterală, din careul mic. A fost ultima fază notabilă a primei reprize, una dominată incontestabil de UTA.

Imediat după pauză, la o greșeală a arădenilor, mingea a ajuns la Coman, care a tras puternic, din mijlocul careului mare, dar Iacob a intervenit salvator. Sub spectrul deciziilor radicale ale impulsivului patron din Berceni, jucătorii FCSB-ului au început să preseze, au jucat mai mult în terenul UTA-ei, dar Iacob a parat din nou, de două ori, spectaculos, în fața lui Moruțan și Tănase. Arădenii au replicat în min. 60, când Erico a trimis cu capul spre poartă, dar Straton a evitat golul doi. Același Erico a ratat incredibil, din marginea careului mic, în min.72, când a trimis puțin alături. Miculescu și-a încercat și el norocul, dar Straton a fost din nou la post. UTA revenise în joc, iar pe un contraatac, același Straton a respins mingea din fața lui Roger. Arădenii au fost aproape de gol și în min. 88, dar „așezarea” lui Miculescu a fost prea lungă pentru Roger, în careul mic.

Din păcate, speranțele alb-roșii s-au năruit în ultimul minut al timpului regulamentar, când I. Stoica a prins un șut norocos, de la 20 de metri, pentru un 1-1 frustrant în primul rând pentru arădeni. Rămâne însă jocul bun per ansamblu, care dă speranțe, plus atmosfera extraordinară din tribunele arenei Francisc Neuman.

UTA: Iacob – Vukcevic, Erico, Medjimorec, Shliakov – Batha, Passaglia (Vorobjovas) – Antal, Ubbink (Bustea), Miculescu – Dangubic (Hora).

FCSB: Straton – Haruț, Al. Crețu, Cristea (V. Crețu), Serban – Moruțan, Ov. Popescu (Coman), Oaidă (Olaru) – Oct. Popescu (I. Stoica), Dumiter (Codrea), Tănase.

Au arbitrat: R. Petrescu – la centru, O. Grigoriu (ambii din București) și M. Marica (Bistrița) – asistenți. Obs. FRF: M. Salomir – Cluj; LPF: O. Goga – Brașov.

Foto: uta-arad

No Comments

Comments for Atât de aproape… are now closed.