Artistul Dan Merisca este actorul principal în filmul „Iubire și lumină”. Lansarea pe 12 februarie la Cinema Arta

Written by admin. Posted in Divertisment

Tagged: , , , ,

Published on ianuarie 29, 2019 with No Comments

La Cinema Arta în 12 februarie de la orele 20 are loc o dublă lansare, respectiv premiera naţională a filmului Iubire și lumină şi a volumului de nuvele şi schiţe cu acelaşi titlu.

Pictorul şi dr. Dan Merisca şi dr. Dan Stoica joacă în filmul de lung-metraj la care scenariul și regia sunt semnate de Cătălin Dupu, artist ce l-a avut ca maestru pe marele Dem Rădulescu. El este şi autorul volumului de nuvele şi schiţe amintit.

     Iubire și lumină ne prezintă  istoria adevărată a lui Leon, un soldat român care se întoarce acasă de pe front, în 1943. Toate filmările au avut loc la Arad iar realizatorii producţiei vor să vorbească românilor de pretutindeni de valorile care ne definesc. Publicul va regăsi în producţie satul natal, iubirea, drama războiului, copilăria, familia, credința și speranța de mai bine se regăsesc în istoria reala a filmului.

Dan Merisca interpretează rolul soldatului și a declarat: „Istoria lui Leon are pentru mine o valoare imensă, de aceea am dorit să se realizeze filmul. Ideea centrală este reconcilierea pe mai multe planuri.”

„Am acceptat bucuros să joc rolul ofițerului rus, duşmanul lui Merişca, pentru că am văzut impactul filmului făcut anul trecut, Frânturi de speranţă, în care am interpretat rolul comisarului Voinescu”, ne-a spus Dan Stoica.

Cătălin Dupu apare în rolul preotului, ironic şi revoltat, iar acesta ne-a mărturisit: Am dorit să realizăm o poveste din care oamenii să pleca acasă cu un adevăr, nu cu efecte de pe calculator. Să realizăm o istorie care să motiveze pozitiv spectatorii de orice vârstă”.

Distribuția mai cuprinde pe Diana Vlad, o tânără artistă cu mult potenţial, Ovi Nagyi, Mirela Todică, Alexandra Herţeg și Raluca Hang. Nu-i putem uita pe sportivul Gabi Moț și Florin Oprean. Imaginea producţiei a fost rolul lui  Romeo Barna, care a colaborat foarte bine cu Dupu.

     Iubire și lumină o poveste a romanilor care au visat și speră sa fie împliniți, indiferent de vremurile de care au parte. Un eveniment aparte vom găsi la Cinema Arta în 12 februarie de la orele 20.

No Comments

Comments for Artistul Dan Merisca este actorul principal în filmul „Iubire și lumină”. Lansarea pe 12 februarie la Cinema Arta are now closed.