Aradul vrea să fie ”Capitală Verde a Europei” în 2018

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , , ,

Published on octombrie 14, 2015 with No Comments

capitala verde

Astăzi, Aradul și-a lansat oficial candidatura pentru obținerea titlulului de ”Capitală Verde a Europei” în anul 2018. De menționat faptul că este singurul oraș din România care s-a aventurat într-o asemenea competiție europeană.

S-a profitat de desfășurarea  Târgului Ecomediu organizat de Camera deComerț Industrie și Agricultură în parteneriat cu Primăria Municipiului Arad, prilej cu care s-a anunțat și această candidatură.

„Municipiul Arad s-a lansat astăzi oficial în competiția pentru Capitală Verde a Europei anului 2018. Prezentarea candidaturii a avut loc în cadrul evenimentului Ecomediu organizat în parteneriat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură și Primăria Arad la Expo Arad. Inițiativa Comisiei Europene evaluează de unde ai plecat, unde ești acum și unde vrei să ajungi. Argumentele noastre pentru această candidatură sunt progresele majore pe care Aradul le-a făcut în ultimul deceniu în direcția unui oraș verde prin marile investiții realizate de municipalitate pentru modernizarea infrastructurii în domeniul transportului public și în gestiunea apelor reziduale, în domeniul reducerii poluării aerului și al creșterii calității spațiilor verzi. Responsabilitatea acestei candidaturi ne dă încrederea că abordăm corect dezvoltarea sustenabilă a Aradului pentru viitor”- a declarat Gheorghe Falcă, primarul Aradului

În luna noiembrie dosarul candidaturii va fi trimis la Bruxelles după care o delegație a Comisiei Europene, forul care acordă această distincție, va veni la Arad pentru a face o evaluare.

Anul acesta câștigătoare a fost desemnat orașul britanic Bristol Aici va avea loc o întrevedere cu oficialii orașelor candidate, unde va fi present și o delegație din partea Aradului

 

 

 

No Comments

Comments for Aradul vrea să fie ”Capitală Verde a Europei” în 2018 are now closed.