Aradul a cucerit Bruxellesul

Written by admin. Posted in Top News, Utile

Tagged: , , , , ,

Published on mai 17, 2014 with No Comments

E ziua Aradului la Bruxelles, acolo unde porțile deschise la instituțiile europene din Bruxelles i-au dus pe curioșii europeni direct la standul de prezentare al Aradului. Primăria Arad a fost norocoasa zilei de 17 mai, standul de prezentare al orașului nostru fiind primul care i-a întâmpinat pe vizitatori. Salamul de Nădlac, țuica, brânza, cozonacul, pita de Pecica au fost delicatesele care au atras mii de vizitatori veniți să ia parte la Comitetul Regiunilor – Open Doors Day. Hărțile cu orașul, mapele de prezentare, imaginile din Arad au atras de la sine întrebări despre orașul nostru. Dar, cum era de așteptat, succesul a venit atunci când vizitatorii au fost invitați să devină, după cum spune Cătălin Lazurcă, șeful comisiei de cultură din cadrul  Consiliului Local Municipal Arad, prezent la eveniment, cetățeni europeni în Arad.

Ministudioul foto amenajat în cadrul standului arădean unde cei prezenți la eveniment au fost provocați să intre în pielea unor personaje din viața cotidiană a orașului – taximetriști, scriitori, bicicliști, actori sau turiști- s-a dovedit a fi una dintre cele mai mari atracții ale evenimentului găzduit de clădirea Jacques Delors a Comitetului Regiunilor. Cei veniți să vadă alături de copii oferta europeană a regiunilor și orașelor din Europa  au poposit minute în șir tot la standul orașului nostru, face-pantingul fiind cheia succesului printre cei mici.

E încă un prilej pentru a ne face cunoscuți în Europa și pentru a le arăta  vizitatorilor cât de frumos este orașul nostru și ce ofertă bogată avem. O astfel de șansă nu trebuia ratată și mă bucur că am știut să profităm din plin de ocazia oferită de Comitetul Regiunilor la aniversarea de 20 de ani –  spune europarlamentarul aradean Iosif Matula, prezent la Ziua Porților Deschise pentru a reprezenta Aradul.

Evenimentul programat a avea loc pe durata întregii zile de sâmbătă a adunat nu mai puțin de 37 de standuri de prezentare și promovare ale provinciilor, regiunilor și orașelor din Europa.

Suntem pregătiți să-i convingem pe cei prezenți că merită să viziteze orașul nostru și îi invităm să facă o călătorie virtuală prin oraș pentru a vedea cât de ofertant este municipiul nostru – a precizat Cătălin  Lazurcă, în timp ce consilierul local municipal Glad Varga, prezent și el la Open Doors Day, a folosit oportunitatea de a face cunoscut orașul printre ceilalți participanți cu standuri la eveniment și de a aduna informații despre orașele care se pregătesc să devină sau sunt capitale culturale europene.

În fapt, astăzi la Bruxelles, Primăria Arad a folosit ocazia de a-și face cunoscut dezideratul pentru 2021 – titlul de capitală europeană- a culturii – laitmotivul standului fiind chiar acest țel – câștigarea titlului în anul 2021. Panoul imens care a conturat cel mai mare stand de la eveniment – cel al Aradului -, tricourile, pixurile, stikurile, pliantele etc. inscripționate toate cu Arad 2021 – Candidate city of european capitale of culture – au fost armele cu care Aradul și-a transmis mesajul.

Până la finele zilei, organizatorii evenimentului estimau faptul că cele 37 de standuri vor fi vizitate de peste 3.000 de cetățeni europeni și nu numai, manifestarea fiind dedicată publicului larg, dar și actorilor importanți din dinamica europeană.

Aradul este singurul municipiu din Romania care este prezent la evenimentul CoR, compania selecta fiind completata cu orase si regiuni din UE, precum Riga, Mons, Valencia, Brussels, Tallinn.

 

No Comments

Comments for Aradul a cucerit Bruxellesul are now closed.