Aradul a câștigat și implementat cu succes un proiect de aprox. 85 de milioane de euro, nu l-a pierdut!

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , , ,

Published on noiembrie 23, 2018 with No Comments

Consiliul Județean Arad s-a sesizat în urma declarației deputatului PSD de Arad, Florin Tripa, care susținea că România a intrat în procedură de infringement din cauza Consiliului Județean Arad, pentru un proiect european nefinalizat de Compania de Apă, din subordinea CJ Arad. Având în vedere gravitatea afirmației, președintele Consiliului Județean Arad, dl. Iustin Cionca, a convocat o ședință cu conducerea Companiei de Apă și aparatul de specialitate al Consiliului Județean, pentru verificarea declarațiilor deputatului Tripa.

Declarațiile domnului deputat sunt de genul Radio Erevan, adică exact pe dos față de realitate: Aradul nu a pierdut un proiect de aprox. 85 de milioane de euro, ci l-a câștigat și l-a implementat cu succes. Considerăm că invectivele pe care le folosește Florin Tripa la adresa celor care muncesc pentru proiectele importante ale județului Arad, „incompetență”, „inconștiență”, „lipsă de bun simț” nu se potrivesc celor care aduc bani în județul Arad, să compenseze faptul că parlamentarii PSD au votat pentru tăierea bugetului județului nostru. În urma discuțiilor, s-a constatat că, din nou, dl. deputat este într-o gravă eroare, iar afirmațiile pe care le transmite în spațiul public sunt neadevărate. Nu numai că încurcă județele (nu județul Arad este cel care nu și-a îndeplinit angajamentele asumate în proiectele POS-Mediu, așa cum susține dl. Tripa!), dar nu este informat nici despre situația marilor proiecte ale Aradului, pe care îl reprezintă în Parlamentul României”, precizează președintele Consiliului Județean Arad.

Pentru corecta informare a publicului arădean, față de declarațiile deputatului în cauză, facem următoarele precizări:

Proiectul Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Arad a fost implementat de către Compania de Apă Arad pe raza a 8 oraşe, 5 comune şi 3 sate din judeţ, pe o perioadă de 6 ani, beneficiind de finanţare din Fondul de Coeziune, prin Programul Operaţional Sectorial „Mediu” 2007-2013.

Finanţarea a fost acordată în 20 mai 2010, odată cu semnarea, la Arad, a Contactului de Finanţare nr. 101709, care, de altfel, a fost şi primul contract de finanţare semnat pentru zona de vest a ţării în cadrul Programului Operaţional Sectorial Mediu. Contractul a fost semnat între Ministerul Mediului şi Pădurilor şi Compania de Apă Arad S.A.

Valoarea totală eligibilă s-a ridicat la 328.035.208 LEI (fără TVA).

Localitățile vizate de Directiva 91/271/ CEE, sunt aglomerările cu peste 10.000 de locuitori echivalenți, adică : Arad, Sântana, Lipova și Pecica.

În urma implementării proiectului,  toate aceste localități beneficiază de rețele de canalizare conforme pentru colectare ape uzate și, de asemenea, de stații de epurare  conforme.

La întrunirea organizată de Ministerul Dezvoltării, Ministerul Apelor și Ministerul Fondurilor Europene, miercuri, 14 noiembrie 2018, Compania de Apă Arad a fost reprezentată de Șef Departament, ec. Gheorghe Ardelean.  Consiliul Județean Arad nu a fost invitat la această întâlnire, probabil tocmai datorită faptului că suntem printre județele care au implementat cu succes proiectul în cauză.

 

No Comments

Comments for Aradul a câștigat și implementat cu succes un proiect de aprox. 85 de milioane de euro, nu l-a pierdut! are now closed.