Aradi Kamaraszinhaz, la două festivaluri internaţionale în Spania şi Ungaria

Written by admin. Posted in Divertisment

Tagged: , , , ,

Published on iulie 16, 2014 with No Comments

 

Compania Aradi Kamaraszinhaz va susţine în luna iulie două specatcole în străinătate: mai întâi în Spania, la Festivalul Musical Theater Day, apoi la a 24-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru THEALTER din Szeged.

Serata Companiei Aradi Kamaraszinhaz, intitulată Ruşii (inspirată din muzica şi textele celebrului artist Vîsoţki), a fost invitată din nou în Spania. De data aceasta, spectacolul va avea loc lângă oraşul Torrevieja, în Los Balcones, la invitaţia Festivalului Musical Theater Day. Serata Ruşii a lui Harsányi Attila şi Vihula Mihajlo a fost invitată în Spania prin Centrul Cultural Bakelit Multi Art Center din Budapesta.

Participarea Companiei Aradi Kamaraszinhaz la festivalul Thealter din Szeged, unul dintre cele mai prestigioase evenimente de acest gen din Ungaria, recunoscut şi pe plan european, a devenit pe parcursul anilor o tradiţie, compania arădeană de teatru fiind invitată din 2008 în fiecare an la acest eveniment organizat şi condus de către Balog Jozsef. Spectacolul prezentat la Szeged în acest an este al treilea al teatrului maghiar din Arad a cărui premieră are loc în cadrul festivalului. Evenimentul, care a primit calificarea superioară în rândul festivalurilor de acest gen, va avea loc între 18 şi 25 iulie la Szeged.

Spectacolul intitulat Sex, drugs, gods & rock’n'roll este o coproducţie a Companiei Aradi Kamaraszinhaz, a Asociaţiei MASZK din Szeged şi a Centrului Cultural Bakelit Multi Art Center din Budapesta. Premiera absolută în limba maghiară a textului scris de americanul Eric Bogosian va fi prezentată în 18 iulie la ora 22.00 în Sinagoga Veche din Szeged. Piesa lui Eric Bogosian a fost tradusă din engleză de Fekete Reka, în rolul principal joacă Harsanyi Attila, regia îi aparţine lui Tapaszto Erno. Textul spectacolului este o adaptare a piesei lui Bogosian şi a textelor lui Jose Saramago, o operă de atelier a creatorilor spectacolului. Muzica a fost compusă de Borsos Pal şi Eder Eniko.

No Comments

Comments for Aradi Kamaraszinhaz, la două festivaluri internaţionale în Spania şi Ungaria are now closed.