Arădenii s-au alăturat lui Ivan Patzaichin la un concurs de canotcă (FOTO)

Written by admin. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on august 24, 2013 with No Comments

Sute de arădeni au răspuns prezent la invitaţia lansată de Ivan Patzaichin de a participa la concursul de vâslit în canotcă, nu mai puţin de 12 echipaje disputându-şi azi un loc în finala ce va avea loc peste o săptămână la Tulcea. Evenimentul se înscrie în calendarul Descoperă Rowmania, un eveniment organizat azi de Asociația „Ivan Patzaichin – Mila 23” împreună cu Primăria Municipiului Arad, cu sprijinul Administraţiei Naţionale Apele Române. Parteneri fiind ASC Voinţa Arad, Aqua Carpatica şi Radio România.

Au fost prezente la start, în ordinea seriilor, echipajele: Parcul Natural „Lunca Mureşului“, Wotan, Port Arthur, Atletico Arad 2001-2002, Învingătorii, Media, 1.000 kg, Water Performance (Timişoara), Voinţa UTA Arad, Max, Voinţa Arad, CSM Arad.

Canotca este o ambarcaţiune numită astfel după lotca de la care preia materialul, şi după canoe de la care preia liniile dinamice. Este un produs integral „made in Romania”, cu un design unicat, făcută din lemn, preluând meşteşugul marangozilor din Deltă.

Pe primul loc al clasamentului s-a clasat Water Performance, cu menţiunea că echipajul timişorean a fost alcătuit din sportivi de performanţă ai cluburilor de pe Bega, câţiva dintre ei componenţi ai loturilor naţionale de canotaj sau kaiac canoe.

Cea mai grea bătălie pe apă s-a dat pentru poziţia secundă, cea care asigura calificarea la finala de la Tulcea, Voinţa UTA Arad impunându-se la un „cioc“ de canotcă în faţa echipajului de la Port Arthur.

La finalul competiţiei, participanţii au fost recompensaţi cu diplome şi tricouri, laureaţii şi cu medalii, festivitatea de premiere, punctată de şedinţe foto şi autografe, întregind o zi deosebită pe Mureş, alături de o personalitate şi un om de excepţie, Ivan Patzaichin.

Jurnaliştii arădeni au fost ajutaţi să vâslească de campionii olimpici Ivan Patzaichin şi Sorin Babii, alături de  maestrul sportului la paraşutism medic colonel Marin Vasile (Insigna F.A.I. cu 1,2 şi 3 diamante, Diploma Paul Tissandier).

[nggallery id=63]

No Comments

Comments for Arădenii s-au alăturat lui Ivan Patzaichin la un concurs de canotcă (FOTO) are now closed.