Arădenii ar putea rămâne cu supraimpozitele și după renovări

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , ,

Published on decembrie 20, 2018 with No Comments

Marin Lupaș observă cum creșterea mascată a impozitelor pe proprietate pentru peste o mie de arădeni, cel puțin până acum, merge mai departe, fiind propuse alte 276 de clădiri pentru care Consiliul Local, și nu primarul, să-și asume creșterea impozitului.

Îmi pare rău de acest `cadou` care vine chiar înaintea sărbătorilor pentru sute, chiar peste o mie de arădeni. M-am abținut din nou de la vot deoarece, este din ce în ce mai evident, primarul dorește să puncteze electoral exclusiv pe banii personali ai arădenilor și pe răspunderea juridică a consilierilor municipali. Pentru punerea în valoare a clădirilor de patrimoniu este nevoie de multă implicare din partea primăriei. Să dai amenzi e cel mai ușor, îngust și nedrept lucru!”, declară Marin Lupaș.

Consilierul independent atrage atenția asupra faptului că arădenii vor rămâne cu aceste supraimpozite și după ce ar finaliza renovările pentru că regulile propuse de administrația locală nu sunt deloc clare.

Menținându-mi criticile formulate săptămâna trecută pe acest subiect, atrag atenția și asupra faptului că în proiectele de hotărâre nu sunt stipulate deloc mecanisme prin care impozitele să revină la valoarea de referință ulterior finalizării lucrărilor de renovare ori depunerii unor notificări care să conțină dovada începerii lucrărilor. Deci oamenii nu știu momentul când vor scăpa de ”pedeapsa” impozitului mărit: dacă depun la primărie acte doveditoare ale începerii lucrărilor – cei care fac acest lucru până la finalul lui 2018 scapă de mărire – ori de abia când finalizează lucrările și acestea se recepționează? Aceste condiții trebuie stabilite tot printr-o hotărâre de consiliu, nu se poate ca impozitul să fie majorat cât ai clipi prin acțiunea majorății PNL+PSD, însă când va fi vorba de restabilit nivelul inițial arădenii să fie purtați prin termene neclare, de 30 de zile sau mai mult, lăsați la îndemâna funcționarilor care trebuie iar `să constate` situația, a firmelor de construcții ori proiectare cu ritmuri diferite de lucru sau chiar forțați să își apere drepturile în instanță”, adaugă Lupaș.

Reprezentanții administrației locale au declarat, din nou, că doar Codul Fiscal poate reglementa perioadele și termenele până când pot fi plătite impozitele. Marin Lupaș a propus astfel în ședința CLM ca acest inconvenient să fie schimbat de partidele din Parlament. „Dacă la nivel local PSD și PNL pot face alianță pentru a crește impozitele arădenilor, cred că pot să lucreze în același ritm alert pentru a aplica un tratament corect arădenilor de bună-credință”, concluzionează Marin Lupaș după votul din Consiliu privind aprobarea supraimpozitelor pentru alte peste 270 de clădiri.

No Comments

Comments for Arădenii ar putea rămâne cu supraimpozitele și după renovări are now closed.