Aproape 13 000 de copii din Arad vor beneficia de o masă sănătoasă!

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , ,

Published on februarie 07, 2024 with No Comments

Prin Programul național “Masă  sănătoasă” se urmărește promovarea unui regim de viață sănătos pentru copii. În cadrul programului, 12.941 de elevi din 26 de școli  din județul Arad vor beneficia de o masă caldă sau un pachet alimentar la școală.

„Am avut o întâlnire cu Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației, care mi-a confirmat că la nivelul județului Arad, prin acest program, fiecare copil vă avea acces la o masă sănătoasă și echilibrată,  indiferent de situația să socio-economică. Încurajez părinții, cadrele didactice și  comunitatea locală să se implice activ în  promovarea acestui program, care poate avea efecte benefice pe termen lung asupra sănătății copiilor și poate contribui la prevenirea unor afecțiuni cronice legate de alimentație, în plus față de atingerea obiectivului general al acestui program, atenuarea riscului de excluziune și abandon școlar. Fiecare elev poate  deveni astfel un adult sănătos și activ în societate”, a declarat Glad Varga, deputat în Parlamentul României.

„Prevenirea abandonului școlar și adoptarea unui stil de viață sănătos sunt importante pentru copiii noștri. Prin acest program, sunt sprijinite aceste obiective. Consider că este nevoie de investiții în educația celor mici, inclusiv orientarea spre un regim de viață sănătos care înseamnă alimentație corectă, mișcare și sport. Sper să avem un sprijin din partea tuturor celor implicați pentru a atinge obiectivele propuse prin programul „Masă Sănătoasă”, a declarat deputatul PNL Sergiu Bîlcea.

No Comments

Comments for Aproape 13 000 de copii din Arad vor beneficia de o masă sănătoasă! are now closed.