Anul european al cetățenilor a fost marcat în municipiul Arad

Written by admin. Posted in Social, Top News

Tagged: , , , , , , ,

Published on octombrie 16, 2013 with No Comments

În cadrul unui proiect derulat  de Asociația Trust Society, în parteneriat cu Primăria municipiului Arad și cu europarlamentarul Iosif Matula, “Anul european al cetățenilor” a fost marcat în municipiul  Arad Organizarea unei dezbateri și a unui eveniment de promovare a conceptului de cetățean european, editarea unei publicații, tipărirea de flyere pentru informare au fost câteva dintre componentele acestui proiect.

De asemenea, conform tradiției,  europarlamentarul Iosif Matula a inițiat un concurs în rândul elevilor și studenților arădeni pe tema cetățeniei europene. Juriul, care a avut în componență membri ai cabinetului europarlamentarului Iosif Matula, a desemnat doi câștigători: Ioana Cristina Duca și Bogdan Noghiu. Aceștia vor efectua o excursie la Bruxelles în primul semestru al anului 2014.

Competiția s-a derulat în perioada 8 iulie – 1octombrie 2013, perioadă în care elevii și studenții și-au exprimat punctele de vedere cu privire la modul în care văd Europa, drepturile și obligațiile cetățenilor europeni. „În calitate de europarlamentar am lansat în ulitmii ani concursuri pe teme de interes european, care au avut rolul de a-i motiva pe elevi și studenți să participe activ la dezbateri. Anul acesta am ales ca temă cetățenia europeană pentru a marca 2013 ca An european al cetățenilor. Îi felicit pe toți participanții la acest concurs, mai ales pentru modul cum au văzut și au argumentat apartanența la UE și importanța de a fi cetățean european. Am apreciat calitatea superioară a lucrărilor, chiar dacă unele dintre ele nu s-au încadrat în numărul de cuvinte. Din păcate, nu toți participanții au înțeles principiul european de a exprima cu minimum de cuvinte un maxim de informații, cerință  solicitată expres în cadrul concursului. Sper ca în 2014, când vom continua tradiția, să avem mult mai mulți participanți”, a declarat Iosif Matula.

Europarlamentarul Iosif Matula a anunțat inițial că va fi premiat un singur eseu dar, din dorința de a-i atrage pe tineri în astfel de competiții și  de a le răsplăti efortul, acesta va acorda două excursii la Bruxelles.

 

No Comments

Comments for Anul european al cetățenilor a fost marcat în municipiul Arad are now closed.