Ambasadorul Japoniei la București a făcut o vizită în Arad

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , , , ,

Published on aprilie 03, 2013 with No Comments

Ambasadorul Japoniei la Bucureşti, Excelenţa Sa Keiji Yamamoto, aflat într-o vizită de două zile la Arad, s-a întâlnit astăzi cu autorităţile locale. Prima întâlnire a fost cea cu primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă. Yamamoto a fost însoţit de şeful secţiei Economice a ambasadei, Shin Ogawa, şi de Ioana Gâlcă, angajată în cadrul secţiei Economice.
Ambasadorul a subliniat faptul că Aradul este primul oraş din ţară pe care îl vizitează, în cadrul unui program de întâlniri cu companiile Japoneze prezente în România şi cu reprezentanţii administraţiei locale. În deschiderea discuţiilor cu Primarul Aradului, şeful misiunii diplomatice şi-a exprimat bunele impresii după vizita la cele două importante investiţii din zona industrială de nord-vest a Aradului, Takata Petri şi Yazaki Component Technology. Yamamoto a afirmat că acestea reprezintă modele de succes pentru business şi pentru colaborarea cu autorităţile locale. Ambasadorul a transmis un mesaj optimist cu privire la dezvoltarea relaţiilor economice dintre Japonia şi România, având în vedere şi perspectiva viitorului acord economic UE-Japonia.
La rândul său, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a declarat că prezenţa companiilor japoneze în Arad este foarte importantă pentru economia locală. Investiţiile japoneze au creat mii de locuri de muncă pentru arădeni şi mai mult decât atât, prezenţa lor a conferit Aradului un rating superior de încredere, încurajând şi alte companii străine să se instaleze aici. Gheorghe Falcă a reafirmat interesul municipalităţii şi deschiderea pentru atragerea de noi investiţii şi s-a interesat de perspectiva unor planuri de extindere a companiilor japoneze în Europa. În cadrul discuţiilor, primarul Aradului a evidenţiat potenţialul şi oportunităţile pentru investiţii pe care Aradul le oferă şi impactul unui pol de dezvoltare Arad-Timişoara în context euro-regional.

Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean, a avut la rândul său, o întrevedere cu Excelenţa SA Keiji Yamamoto, ambasadorul Japoniei la București.

Preşedintele CJA a făcut o prezentare succintă a judeţului Arad, a oportunităţilor de investiţii, precum şi a Zonei Libere Curtici-Arad. Nicolae Ioţcu a apreciat faptul că în municipiul Arad îşi desfăşoară activitatea două companii japoneze şi a subliniat deschiderea autorităţilor pentru ca şi alţi investori să vină în judeţul Arad. „Suntem deosebit de onoraţi de faptul că Excelenţa Sa a ales Aradul, ca prim oraş pentru al vizitei sale de când se află în funcţie. I-am prezentat oficialului japonez şi alte domenii în care se poate investi în Arad, în plus faţă de domeniul existent. Investitorii japonezi îşi pot îndrepta atenţia spre zona logistică, zona de prelucrare a produselor agricole, precum şi importul de lemn. Cred că de-a lungul timpului am dovedit că putem susţine investiţiile străine-companiile japoneze şi nu numai- şi că suntem parteneri serioşi de dialog“, afirmă Nicolae Ioţcu.

La rândul său, ambasadorul Keiji Yamamoto a subliniat că apreciază, în mod deosebit, viziunea administraţiei din Arad, precum şi stabilirea unei strategii de dezvoltare a oraşului şi a judeţului pe termen lung. „În fiecare lună am o întâlnire la Bucureşti cu comunitatea de afaceri japoneză şi voi prezenta oportunităţile de investiţii din Arad.  Cred că faptul că Takata şi Yazaki s-au extins la la Arad, atât ca şi producţie, cât şi ca număr de angajaţi, arată că judeţul dumneavoastră poate fi un punct de reper pe harta investiţiilor japoneze în România“, a încheiat Excelenţa Sa.  

 

No Comments

Comments for Ambasadorul Japoniei la București a făcut o vizită în Arad are now closed.