Aflăm de la Poliție

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , , ,

Published on ianuarie 22, 2018 with No Comments

Acțiune a polițiștilor din Sântana, la sfârșitul săptămânii trecute

 

Polițiștii orașului Sântana au desfășurat, la sfârșitul săptămânii trecute, o acțiune în incinta pieței agroalimentare din localitate și a zonelor adiacente acesteia, pentru depistarea și sancționarea persoanelor care nu respectă legislația privind actele de comerț, respectiv transportul și comercializarea materialului lemnos.

În cadrul activităților desfășurate, au fost verificate 21 de vehicule, fiind aplicate 10 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 4.790 de lei, după cum urmează : 2 conform Legii 19/1990 (privind protejarea populației împotriva unor fapte ilicite de comerț), în valoare de 1.000 de lei, 4 conform O.U.G. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice), în valoare de 3.190 de lei și 4 conform Legii 61/91 (privind respectarea ordinii și liniștii publice) în valoare de 600 de lei.

Polițiștii au depistat un bărbat de 59 de ani și o femeie de 39 de ani, din Sântana, în timp ce ofereau spre comercializare, în incinta pieței agroalimentare, țigarete netimbrate și timbrate necorespunzător, în valoare totală de 150 de lei. Cei în cauză au fost sancționați contravențional, conform Legii 12/1990 cu amendă în valoare de 500 de lei fiecare, țigările fiind indisponibilizate.

Aceste acțiuni vor continua pe tot parcursul anului, în toate localitățile din județ.

 

Infracțiuni la regimul circulației

 

Polițiștii Serviciului și Biroului Rutier au depistat în trafic, la sfârșitul săptămânii trecute, mai multe persoane care au săvârșit infracțiuni la regimul circulației.

 

Astfel, a fost depistat un tânăr de 25 de ani, din Șiria, în timp ce conducea un autoturism pe raza aceleiași localități. La solicitarea polițiștilor, tânărul în cauză a prezentat un permis de conducere emis de autoritățile belgiene în anul 2014. În urma verificărilor efecuate, s-a constatat că documentul este fals, fiind întocmit în acest sens un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autoturism fără permis de conducere și uz de fals.

 

Pe raza municipiului a fost depistat un bărbat de 51 de ani, din Arad, în timp ce conducea un moped în Piața Catedralei, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Pe numele acestuia a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

 

Polițiștii au mai depistat un bărbat de 45 de ani, cetățean german, în timp ce conducea un autoturism pe Bulevardul Revoluției din municipiu, iar în urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 0,56 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, pe numele bărbatului fiind întocmit un doaar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autoturism sub influența alcoolului.

 

Un tânăr de 31 de ani, din județul Timiș, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe strada Lucian Blaga din municipiu. Întrucât existau suspiciuni cu privire la consumul de alcool, polițiștii i-au solicitat testarea cu aparatul alcooltest, pe care acesta a refuzat-o. Tânărul a refuzat și recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, pe numele acestuia fiind întocmit un doar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz de recoltare a probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

 

 

 

Încarcerat pentru infracțiuni la regimul circulației

 

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii.

Polițiștii au depistat, pe raza municipiului, un bărbat de 69 de ani, din Arad, care are de executat o pedeapsă cu închisoarea de 1 an, pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Bărbatul a fost depus în Penitenciarul Arad.

 

 

Peste 470 de sancțiuni contravenționale la regimul circulației rutiere,

aplicate de polițiștii arădeni la sfârșitul săptămânii trecute

 

În ultimele 72 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 471 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 200.000 de lei.

Dintre acestea, 195 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 276 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice.

De asemenea, au fost reţinute 44 permise de conducere și 15 certificate de înmatriculare.

 

No Comments

Comments for Aflăm de la Poliție are now closed.