Aflăm de la Poliţie

Written by admin. Posted in Social, Top News

Tagged: , , , , , ,

Published on martie 01, 2013 with No Comments

Poliţiştii au depistat şi reţinut trei persoane condamnate la închisoare

În ultimele 24 de ore poliţiştii arădeni au depistat trei persoane care au de executat pedepse cu închisoarea.

Astfel, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale împreună cu poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale l-au depistat pe Leşu Mihai de 31 de ani, din Bârzava, condamnat la 6 ani şi 2 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie.

Poliţiştii l-au depistat şi pe Davidescu Radu de 25 de ani din Arad, pe numele căruia Judecătoria Arad a emis un mandat de 4 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

De asemenea, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale şi de la Poliţia oraşului Curtici l-au depistat pe Galatescu Cornel Ioan, de 38 ani, din Curtici, care are de ispăşit o pedeapsă de 3 ani cu închisoarea pentru furt calificat.Editează

Cei trei bărbaţi au fost depuşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv a IPJ Arad

Depistat transportând ilegal material lemnos în valoare de aproximativ 7000 lei

Poliţiştii Serviciului de Ordine Publică l-au depistat în trafic pe M. Adrian de 33 ani, din localitatea Vârfurile, în timp ce efectua un transport de material lemnos pentru o societate comercială.

Bărbatul a fost depistat transportând cu un auto cu semiremoră, cantitatea de 23,26 metri cubi buştean din specia tei, fără ca materialul lemnos să corespundă din punct de vedere cantitativ, ca dimensiune şi diametru, precum şi ca număr de piese cu cel trecut pe avizul de însoţire emis de societatea în cauză.

Conform Legii nr. 171/2010, acesta a fost sancţionat contravenţional cu suma de 3.000 lei, materialul lemnos în valoare de aproximativ 6.700 lei fiind ridicat în vederea confiscării.

Prinşi în flagrant în timp ce au furat motorină din rezervorul unui autoturism

În data de 27/28 februarie a.c., în jurul orelor 0245, poliţiştii Postului de Poliţie Macea i-au prins în flagrant pe M. Alexandru de 18 ani şi C. Alexandru de 22 ani, ambii din Sânmartin.

Poliţiştii i-au depistat pe aceştia în timp ce au sustras  litri de motorină dintr-un autobuz parcat în dreptul unui imobil de pe raza localităţii Macea.

În cadrul cercetărilor efectuate la faţa locului, poliţiştii au găsit un bidon din plastic de 5 litri, un furtun şi alte scule cu ajutorul cărora cei în cauză au forţat buşonul rezervorului.

Cei doi tineri sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Cercetaţi pentru mai multe infracţiuni la regimului armelor şi muniţiilor

În cursul nopţii de 27/28 februarie a.c., poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase au fost sesizaţi despre producerea unui accident de vânătoare neautorizată.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că în timp ce se aflau în pădurea Ceala, M. Răzvan de 30 ani l-a împuşcat accidental în piciorul stâng pe B. Lucian de 32 ani. Ambii bărbaţi sunt vânători autorizaţi.

La faţa locului nu a fost găsit nici un vânat, iar arma de vânătoare cu s-a tras a   fost ridicată în vederea continuării cercetărilor

Victima a fost transportată ulterior la Spitalul Judeţean Arad pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Pe numele celor doi bărbaţi a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă letală fără drept şi braconaj cinegetic.

Totodată, M. Răzvan este cercetat şi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, urmând ca fapta să fie reîncadrată juridic după stabilirea numărului de zile de ingrijiri medicale.

·Alte activităţi

În urma controalelor efectuate agenţii de poliţie rutieră au aplicat 63 sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea regulilor de circulaţie în valoare de 10.160 lei, au aplicat 55 puncte de penalizare, au reţinut 2 permise de conducere şi 2 certificate de înmatriculare.

Agenţii de ordine publică au aplicat 13 sancţiuni contravenţionale în  valoare de 8.770 lei, au aplanat 5 conflicte, au verificat 8 sisteme de pază şi au efectuat 15 controale.

 

 

No Comments

Comments for Aflăm de la Poliţie are now closed.