Adrian Țolea: „Demisia lui Victor Ponta este obligatorie”

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , , , ,

Published on iunie 08, 2015 with No Comments

Prim-vicepreședintele PNL Arad, Adrian Țolea, a declarat luni, în cadrul unei conferințe de presă, că Victor Ponta trebuie să demisioneze imediat din funcția de prim-ministru și că un astfel de act este obligatoriu din partea unui șef de Guvern al unei țări europene.

„Din punctul nostru de vedere, al Partidului Național Liberal, Victor Ponta trebuie să demisioneze imediat, acuzațiile care i se aduc fiind incompatibile cu funcția de prim-ministru. Acest act, al demisiei, este obligatoriu din partea unui șef de Guvern al unei țări europene. Orice întârziere a demisiei este de natură să pună România într-o postură ingrată în relația cu partenerii internaționali. Rămânerea lui Victor Ponta în funcție îndepărtează România de Uniunea Europeană, de valorile democratice europene și afectează procesul de recuperare a decalajelor. Prin faptul că se cramponează de funcție, Victor Ponta aruncă România într-o criză politică gravă, cu consecințe dificil de estimat în acest moment”, a declarat prim-vicepreședintele PNL Arad.

Totodată, Țolea este de părere că Victor Ponta nu mai reprezintă un interlocutor pentru partenerii externi ai României, acuzațiile care i se aduc premierului fiind de o gravitate foarte mare.

„Victor Ponta nu mai este un interlocutor pentru partenerii externi ai României. Acuzațiile care i se aduc acestuia sunt de o maximă gravitate și afectează grav credibilitatea internă și externă a Guvernului. De vineri încoace am putut vedea cum toată presa occidentală scrie despre acest caz și cum țările partenere se miră cum de acest om mai este încă în funcție. Facem un apel la Victor Ponta să respecte funcția și instituțiile statului român și să demisioneze pentru a evita intrarea într-o criză politică. Ponta și PSD vor trebui să-și asume responsabilitatea pentru criza politică, în cazul în care acesta nu-și dă demisia. Demnitatea publică nu se poate negocia! Se pare că Ponta acțiunează potrivit sloganului <Sfidare până la capăt!>. Victor Ponta încalcă chiar și criteriile de integritate ale PSD, care prevăd că membrii de partid care devin inculpați își pierd funcția de membru al Guvernului sau din conducerea Parlamentului și că cei acuzați de fapte de corupție își pierd funcțiile în care au fost numiți de PSD, dar și funcția politică pe linie de partid. Sau poate că totul e mai simplu, criteriile de integritate ale PSD sunt doar de ochii lumii”, a mai declarat Adrian Țolea, prim-vicepreședinte al PNL Arad.

În același timp, liberalul spune că, dacă Victor Ponta nu demisionează în aceste zile, speră ca moțiunea de cenzură a PNL să treacă și premierul să cadă odată cu restul Guvernului.

„Noi încă sperăm că Victor Ponta are măcar o fărâmă de demnitate și că își va da demisia în aceste zile. Dacă totuși nu va renunța la funcția de premier, sperăm ca moțiunea de cenzură a PNL să treacă de Parlament și Victor Ponta să plece odată cu restul Guvernului. Dincolo de faptul că este cercetat penal pentru înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani, Victor Ponta trebuie să plece din fruntea Guvernului și pentru faptul că i-a împiedicat pe românii din Diaspora să voteze la alegerile prezidențiale, pentru faptul că încă nu vrea ca problema acestor cetățeni români să fie rezolvată, dar și pentru faptul că încă refuză să organizeze alegeri în țară, pentru locurile de senatori, deputați, președinți de consilii județene, primari și consilii locale dizolvate. În ceea ce privește votul din Diaspora, noi am propus introducerea votului prin corespondență, o metodă folosită în toate țările civlizate, de la Italia, Austria, Marea Britanie, Elveția, Belgia, Germania, Spania sau Franța, la mai multe state din SUA. Și totuși, Victor Ponta și majoritatea PSD refuză în continuare să rezolve această problemă. În ceea ce privește alegerile care ar trebui organizate în țară, sunt 19 colegii de senatori și deputați unde cetățenii nu sunt reprezentați, 6 consilii județene fără președinte, 28 de localități fără primar și alte câteva consilii locale dizolvate, un caz fiind chiar în comuna Tîrnova”, a mai declarat prim-vicepreședintele PNL Arad, Adrian Țolea.

No Comments

Comments for Adrian Țolea: „Demisia lui Victor Ponta este obligatorie” are now closed.