Adrian Todor: „Zeci de școli din județul Arad vor beneficia de internet gratuit, printr-un program guvernamental“

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , ,

Published on octombrie 08, 2018 with No Comments

Guvernul României a dat undă verde proiectului de investiții „Platformă naţională integrată – Wireless Campus”. Obiectivul general al proiectului îl reprezintă crearea unei platforme naţionale integrate de tip campus care să asigure, cu prioritate în școli de nivel gimnazial, serviciul de acces fără fir la rețele de date deschise interconectate, inclusiv la internet.

Proiectul aprobat de Guvernul României, finanțat din fonduri europene, cu o valoare de peste 200 de milioane de lei, are ca obiectiv dotarea a unui număr de 4.500 de unități gimnaziale cu echipamente wireless. Zeci de unități de învățământ din județul Arad vor fi înzestrate cu astfel de echipamente, de care vor beneficia mii de elevi arădeni, dar și profesori. Scopul programului este pregătirea elevilor din România pentru cerințele erei digitale, în timp ce profesorii vor avea posibilitatea de a utiliza în școli, în procesul educațional, tehnologiile informatice. Până în 2020, peste 50% din instituțiile de învățământ preuniversitar vor folosi OER (Open Educational Resources) în educație.

Acest program demonstrează încă o dată preocuparea guvernului pentru modernizarea învățământului românesc. În ultimii doi ani s-au luat o serie de măsuri în acest sens, începând cu majorările salariale substanțiale din sistemul educațional, continuând cu investițiile masive în infrastructură, în modernizarea unor unități de învățământ, dar și în ridicarea unor școli și grădinițe noi, la standarde moderne. Numai la nivelul județului Arad, în ultimii doi ani au fost alocate sute de milioane de lei pentru modernizarea a zeci de unități de învățământ sau construirea de școli și grădinițe noi, fie prin Programul Național de Dezvoltare Locală, fie prin programele Ministerului Educației, derulate cu Banca Mondială sau alte instituții financiare.

Spre deosebire de guvernele PDL/PNL, care au închis sute de școli și grădinițe la nivel național, noi am demonstrat și vom demonstra în continuare că privim educația ca un factor strategic de dezvoltare. Educaţia a fost şi va rămâne un domeniu de interes major, pe agenda actualei coaliții de guvernare“, declară deputatul Adrian Todor, membru al Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din Camera Deputaților.

Biroul de Presă al PSD Arad

No Comments

Comments for Adrian Todor: „Zeci de școli din județul Arad vor beneficia de internet gratuit, printr-un program guvernamental“ are now closed.