Administraţia locală continuă pe aceeaşi linie negativă cu taxele, impozitele şi ştrandul

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , , , ,

Published on decembrie 20, 2016 with No Comments

Consilierul municipal independent Marin Lupaş regretă votul dat de majoritatea controlată de Gheorghe Falcă în privinţa impozitelor şi taxelor locale.

Astăzi am susţinut în CLM proiectul de hotărâre propus de PSD, prin care impozitele şi taxele locale din 2017 puteau fi diminuate la minimul prevăzut de Codul Fiscal. Aceeaşi propunere am făcut-o şi eu pentru anul care se termină. Din păcate, la fel ca în 2016, şi în 2017 arădenii vor plăti impozite şi taxe mari, pentru că aşa doreşte primarul Falcă şi consilierii care îl susţin. Cel puţin de data aceasta se spune în mai mare măsură adevărul: impozitele locale pot fi mai mici, nu ne obligă Codul Fiscal să le menţinem ridicate, este dorinţa administraţiei locale de a aduna mai mulţi ani la buget”, spune Lupaș după ședinta Consiliului Local Municipal.

Eu consider că se pune astfel o presiune mare asupra arădenilor şi că am fi putut reduce impozitele şi taxele, renunţând la cheltuieli nejustificate. Cred că arădenii pot trăi şi dacă nu mănâncă zacuscă la evenimente culturale sau dacă nu vor avea o piramidă de sticlă”, declară consilierul independent.

Raport detaliat pentru Ștrand

Marin Lupaș mai consideră că un alt proiect important pentru comunitate, dezbătut în ultima ședință a CLM din 2016 a constat în prelungirea concesionării ştrandului „Neptun” către Recons.

Prelungirea cu doi ani a contractului s-a făcut fără un raport detaliat cu privire la ştrand din partea societăţii care l-a administrat şi până acum. Am solicitat un astfel de raport pentru şedinţa viitoare şi un plan de dezvoltare şi de reabilitare a unor zone ale ştrandului care se află acum în paragină. Cred că, dacă se acordă atenţia cuvenită, ştrandul poate să ofere mult mai mult arădenilor, aşa cum s-a întâmplat şi în trecut”, a concluzionat consilierul municipal Marin Lupaş.

No Comments

Comments for Administraţia locală continuă pe aceeaşi linie negativă cu taxele, impozitele şi ştrandul are now closed.