Activități de vaccinare în masă împotriva rujeolei

Written by admin. Posted in Social

Tagged: , , ,

Published on decembrie 13, 2016 with No Comments

vaccinare-660x375

Având în vedere epidemia de rujeolă care evoluează pe teritoriul României, Ministerul Sănătăţii a elaborat un plan de acţiune , cu sprijinul medicilor de familie, asistenţilor medicali comunitari şi mediatorilor sanitari, în vederea limitării extinderii acesteia. Acest plan de acţiune cuprinde activităţi de vaccinare în masă desfăşurate la nivelul cabinetelor medicilor de familie şi vizează copii cu vârstele:

  • Între 9 luni şi 9 ani ( este considerat copil de 9 ani acela care a împlinit această vârstă şi până la data împlinirii vârstei de 10 ani ) complet nevaccinaţi cu ROR,

  • Între 5 şi 9 ani care au o singură doză de ROR

Asistenţii medicali comunitari şi mediatorii sanitari din judeţ verifică prezenţa în cadrul comunităţilor a copiilor catagrafiaţi de către medicii de familie precum şi identificarea copiilor cu vârstele precizate mai sus neînscrişi la un medic de familie şi mediază înscrierea acestora pe listele medicilor pentru a fi vaccinaţi.

Medicii de familie, asistenţii medicali comunitari şi mediatorii sanitari , vor asigura informarea populaţiei cu privire la activitatea de vaccinare în masă şi mobilizarea populaţiei către medicul de familie.

Începând cu data de 03.01.2017 se va desfaşura activitatea de vaccinare propriu zisă a copiilor mai sus menţionaţi.

De asemenea vă comunicăm faptul că începând de LUNI 19.12.2016 Direcţia de Sănătate Publică Arad va funcţiona într-o nouă locaţie situată pe Strada Andrei Şaguna, Nr. 1-3 ( zona Intim, clădirea de sticlă la parterul careia se afla sediul Raiffeisen Bank).

No Comments

Comments for Activități de vaccinare în masă împotriva rujeolei are now closed.