Acţiuni de prevenţie în organizarea Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul UVVG

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , , , , ,

Published on martie 24, 2016 with No Comments

preventie

Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, prin reprezentanţii Facultăţii de Medicină Dentară, cu sprijinul Centrului  Cultural Judeţean Arad, respectiv al Consiliului Judeţean Arad, a desfășuart în perioada 21-22 martie 2016, o serie de acţiuni de prevenţie în cadrul proiectului – ATELIER COPII „HAPPY-DENT” – ACŢIUNI DE PREVENŢIE.

 Activităţile specifice au vizat două unităţi școlare din municipiul Arad şi judeţ, astfel încât în data de 21 martie 2016 acţiunile s-au desfășurat local, la Școala Gimnazială „Iosif Moldovan”,  iar în data de 22 martie 2016 la Liceul Tehnologic Sântana. 

Linia caracterului preventiv urmărit în cadrul şi prin intermediul proiectului au constat atât în conștientizarea micilor pacienţi asupra factorilor de risc care duc la alterarea stării de sănătate orală, precum şi în instituirea de bune practici pentru o bună stare de sănătate orală. Au fost ţinute lecții de educație pentru sănătate orală, a fost pusă în evidenţă placa bacteriană, iar mai apoi a fost individualizată tehnica de îndepărtare a plăcii bacteriene prin instituirea tehnicii de periaj corecte. Copiii au primit câte o pastă şi o periuţă de dinţi, precum şi pliante şi cărticele practice care atrag atenţia printr-un mod de îmbinare a jocului cu indicaţiile date pentru o bună stare de sănătate orală.

Modul de prezentare a acţiunilor de prevenţie şi-a atins scopul urmărit, iar micii pacienţi au îmbrăţişat cu bucurie iniţiativa, aplicând practic indicaţiile date. Spre încântarea acestora, dar categoric, funcţie de rezultatele obţinute, copii au fost premiaţi cu diplome de participare.

În concluzie, proiectul a avut un feedback pozitiv, consolidând şi dezvoltând deprinderi corecte pentru a menţine o igienă bucală adecvată. 

No Comments

Comments for Acţiuni de prevenţie în organizarea Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul UVVG are now closed.