Acțiune de amploare a Poliției Municipiului Arad

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , , ,

Published on iunie 07, 2018 with No Comments

Polițiștii din municipiu au desfășurat, ieri dimineață, o acțiune de amploare, în zona pieței Obor și a unui complex comercial (bazar) din municipiu, în vederea luării măsurilor legale împotriva persoanelor care nu respectă legislația privind faptele de comerț, ordinea și liștea publică, precum și circulația pe drumurile publice.

În urma activităților desfășurate de polițiști, au fost controlate 22 de unități comerciale, fiind aplicate 71 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 60.245 de lei, fiind indisponibilizate bunuri în valoare totală de 15.237 de lei.

Astfel, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale conform Legii 61/91 (privind ordinea și liniștea publică), 6 conform Legii 12/1990 (privind faptele de comerț, 1 conform Legii 333/2003 (privind paza obiectivelor și bunurilor), 1 conform Legii 171/2010 (privind materialul lemnos) și 61 pentru nerespectarea legislației rutiere. Au fost restrase 9 permise de conducere (pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor de vehiculelor), precum și 2 certificate de înmatriculare.

 

Exemple :

 

  • Polițiștii au aplicat o sancțiune contravențională conform Legii 171/2010 în valoare de 5.000 de lei, unei persoane fizice autorizate, care a expediat dintr-un depozit din Piața Obor 0,7 metri cubi de cherestea, fără aviz de însoțire a materialului lemnos. De asemenea, s-a dispus confiscarea valorică a materialului lemnos, în valoare de 467 de lei.

 

  • A fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de Legea 84/1998 – contrafacearea unei mărci originale, fiind indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor 70 de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de aproximativ 7.000 de lei.

 

Aceste acțiuni vor continua, atât în municipiu cât și în județul nostru.

 

Infracțiuni la regimul circulației

 

Polițiștii rutieri au depistat ieri, în trafic, mai multe persoane care au săvârșit infracțiuni la regimul circulației.

Polițiștii Secției nr. 9 Rurală Sebiș au depistat o tânără de 21 de ani, din Ignești, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 793/C, pe raza localității Sebiș, fără a deține permis de conducere. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că tinerei i-ar fi fost încredințat autoturismul, spre a-l conduce, de un tânăr de 21 de ani, din Beliu, care ar fi avut știință despre faptul că tânăra nu deține permis de conducere.

Pe numele celor doi tineri au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul pe drumurile publice, fără a avea permis de conducere, respectiv încredințarea pentru a conduce a unui vehicul unei persoane care nu deține acest drept.

 

Polițiștii Biroulu Rutier au depistat un bărbat de 49 de ani, din Vladimirescu, în timp ce conducea un moped pe Calea Romanilor, din municipiu, emanând halenă alcoolică. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolmie de 0,65 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, polițiștii au constatat că mopedul în cauză nu este înmatriculat, iar bărbatul care l-a condus nu deține permis de conducere.

Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolmiei, pe numele bărbatului fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat, sub influența alcoolului și fără a deține permis de conducere.

 

Polițiștii orașului Ineu au depistat un tânăr de 31 de ani, din Sebiș, în timp ce conducea o autoutilitară cu remorcă pe D.J. 792, pe raza localității Ineu. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că numerele de înmatriculare ale remorcii, eliberate de autoritățile belgiene, nu sunt valabile, remorca nefiind înmatriculată.

Pe numele tânărului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tractare a unei remorci cu numar fals de circulatie și neînmatriculată.

 

Polițiștii rutieri în acțiune

 

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 267 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 95.000 de lei.

Dintre acestea, 63 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 204 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice.

De asemenea, au fost reţinute 15 permise de conducere și 11 certificate de înmatriculare.

 

 

 

No Comments

Comments for Acțiune de amploare a Poliției Municipiului Arad are now closed.