Acord de cooperare în vederea înfrăţirii între Pecica şi Záhony

Written by admin. Posted in Social

Tagged: , , , , ,

Published on noiembrie 10, 2015 with No Comments

 

infratire

La finalul săptămânii trecute, în sala de şedinţe a Primăriei Oraşului Záhony a avut loc semnarea acordului de cooperare în vederea înfrăţirii între oraşul maghiar şi Pecica.

După salutul vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Szabolcs-Szatmár-Bereg, Baracsi Endre şi discursul celor doi primari: Helmeczi László şi Petru Antal (foto), elevii şcolii de arte din localitate au recitat poezii şi au cântat.

Oraşul maghiar, cunoscut ca şi „poarta estului”, se află la graniţa maghiaro-ucrainiană şi are circa 4 150 de locuitori.

Edilul localităţii s-a arătat încântat de relaţia de prietenie existentă de un an de zile, pe care speră să o transforme într-o colaborare strânsă.

Petru Antal a prezentat oraşul Pecica, menţionând că Záhony va deveni cea de a treia localitate cu care are o relaţie de înfrăţire, după Battonya (Ungaria) şi Woluwe-Saint-Pierre (Belgia).

„Sper să putem colabora mai ales în ceea ce priveşte cultura, educaţia, protejarea mediului şi dezvoltarea infrastructurii, profitând împreună de experienţa dobândită de Pecica în ultimii ani pe planul accesării fondurilor europene” a declarat primarul oraşului Pecica în faţa membrilor Consiliului Local Záhony şi al invitaţilor.

Pecica a fost reprezentată de o delegaţie din care a făcut parte şi consilierul local Halasi Andrei, alături de angajaţi ai primăriei şi pecicani.

Grupul a vizitat oraşul Záhony, dar şi comuna vecină Zsurk, iar a doua seară a fost invitat la o gală de muzică populară maghiară.

Primarul din Záhony i-a făcut cadou omologului său român o pictură şi produse locale, iar delegaţia pecicană le-a oferit gazdelor brandul local al oraşului, Pita de Pecica şi vin din zonă.

 

No Comments

Comments for Acord de cooperare în vederea înfrăţirii între Pecica şi Záhony are now closed.